Trei membri ai unei familii de coronasceptici din Franța au murit din cauza COVID-19 în decurs de o săptămână în contextul în care țara se confruntă cu un nou val al infecțiilor cu coronavirusul și autoritățile discută despre posibilitatea impunerii unei noi carantine, relatează La Libre Belgique.

Familia traia in satul Courcelles-sous-ChatenoisFoto: Google Street View

Courcelles-sous-Châtenois, un sat cu o populație de doar 80 de locuitori din departamentul Vosges din nord-estul țării, a anunțat că trei membri ai aceleiași familii au murit din cauza coronavirusului.

În decurs de o săptămână bunicul în vârstă de 89 de ani, soția lui în vârstă de 82 de ani și fiul lor în vârstă de 48 de ani au dezvoltat forme grave ale COVID-19.

Familia, care a comparat coronavirusul cu o „gripă mică”, s-a opus vaccinării anti-Covid, considerând că nu este necesară.

După tragedia familială nora vârstnicilor le-a transmis un mesaj tuturor persoanelor cu probleme de sănătate care refuză să se vaccineze:

„Astăzi vreau să transmit un mesaj tuturor celor nevaccinați și, mai ales, persoanelor fragile precum cele care au o boală cronică: trebuie să fie vaccinați. Au deja probleme de sănătate așa că dacă nu fac vaccinul lucrurile doar se vor înrăutăți”.

Soțul răposat al femeii suferea de două boli respiratorii înainte să contracteze coronavirusul. Bărbatul a murit pe 14 noiembrie înainte de a fi diagnosticat cu COVID-19.

Câteva zile mai târziu a venit rândul mamei sale să se simtă rău. Aceasta a fost dusă la spital unde a murit a doua zi. Soțul ei a murit din cauza COVID-19 cinci zile mai târziu.