Numărul contagierilor cu noul coronavirus este în creştere în Italia, alături de spitalizări şi de pacienţii internaţi la terapie intensivă, potrivit datelor săptămânale publicate de Ministerul Sănătăţii, care încearcă să accelereze administrarea dozei de supra-rapel (booster) împotriva COVID-19, relatează EFE citată de Agerpres.

Vaccinare anti-Covid in ItaliaFoto: Antonio Balasco / Alamy / Profimedia Images

Potrivit Ministerului, numărul contagierilor a crescut la 8.569 în ultimele 24 de ore şi s-au înregistrat 67 de decese, reprezentând o creştere faţă de ziua precedentă.

A crescut, de asemenea, rata de ocupare la ATI la nivel naţional, care a fost de 4,4% săptămâna aceasta, faţă de 4,0% săptămâna precedentă. Procentul spitalizărilor a crescut la 6,1%, faţă de 5,3% în data de 28 octombrie, iar numărul pacienţilor cu COVID-19 din întreaga ţară a ajuns la 3.509, deşi valorile rămân sub pragul de alertă stabilit la 10% şi 15%.

În ultima săptămână, 20 din cele 21 de regiuni italiene au fost clasificate drept regiuni cu risc moderat, în timp ce Friuli-Veneţia Giulia este foarte probabil să treacă la categoria de risc ridicat.

"În fiecare săptămână adăugăm în medie câte o mie de contagieri pe zi. În acest ritm vor ajunge la 20.000-30.000 de cazuri pe zi de Crăciun", a declarat ziarului La Repubblica, Roberto Battiston, coordonator al Observatorului datelor epidemiologice al Universităţii din Trento.

Italia se pregăteşte din nou să intensifice campania de vaccinare după ce ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că va începe să distribuie cea de-a treia doză (booster) categoriei de vârstă cuprinsă între 40 şi 59 de ani, după ce a fost deschisă celor de peste 60 de ani.

Ca urmare, regiunile au început să redeschidă câteva dintre centrele de vaccinare care au fost închise în timpul verii după scăderea prezenţei la vaccinare.