Rusia a înregistrat joi o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, cu 40.759 de contagieri în ultimele 24 de ore, faţă de cele 34.656 de cazuri raportate în ziua precedentă, potrivit Centrului operativ de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Coronavirus in RusiaFoto: Alexander Zemlianichenko Jr / Xinhua News / Profimedia

Numărul deceselor asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore a fost de 1.237 de persoane, cu două mai puţin decât în ziua anterioară când s-a înregistrat o cifră record de persoane decedate din cauza noului coronavirus.

De la începerea pandemiei, noul coronavirus a provocat 251.691 de morţi în Rusia, deşi statisticile oficiale privind numărul deceselor excendentare ar fi de două ori mai mare.

Rusia a înregistrat în total de la declanşarea pandemiei de coronavirus aproape 9 milioane de contagieri şi se menţine pe locul cinci în lume cu cele mai multe cazuri, în urma SUA, Indiei, Braziliei şi Marii Britanii; dar se află pe primul loc în privinţa deceselor.

Preşedintele Putin a oferit regiunilor posibilitatea de a prelungi perioada de vacanţă plătită, în funcţie de situaţia lor epidemiologică.

Guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobiov, şi primarul capitalei, Serghei Sobianin, au anunţat încheierea perioadei de vacanţă.

La Moscova însă, toate persoanele de peste 60 de ani şi cei cu boli cronice vor trebui să rămână acasă până la 25 februarie, iar companiile să trimită angajaţii în telemuncă în această perioadă, sau cel puţin 30% din personalul care nu s-a vaccinat sau care nu a trecut prin boală.