Autoritățile sanitare elene au anunțat marți 8.613 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de la apariția în februarie 2020 a pandemiei în țara, iar spitalele încep din nou să fie copleșite, potrivit AFP.

Coronavirus GreciaFoto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul infecțiilor a continuat să crească de la 3.600 de infecții pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu și la 7.330 luni, potrivit raportului zilnic publicat de Organizația Națională de Sănătate Publică (Eody).

Zeci de oameni au murit zilnic din cauza coronavirusului, Eody înregistrând 46 de decese marți față de 65 luni.

Cea mai afectată regiune a țării este nordul, unde numărul persoanelor nevaccinate este mare. Spitalul Papanikolaou din Salonic, al doilea oraș al Greciei, rămâne copleșit, potrivit conducerii sale.

Nikos Kapravelos, directorul unităților de urgență din acest spital, a avertizat duminică cu privire la o creștere a numărului de infecții, ca și în timpul celui de-al doilea val al pandemiei în noiembrie anul trecut.

Noi restricții pentru a combate pandemia

Vineri, Eody a anunțat noi măsuri pentru a limita pandemia, permisul de sănătate este acum obligatoriu pentru restaurante și cafenelele în aer liber. Până acum era obligatoriu doar pentru spațiile închise.

Masca este în continuare obligatorie pentru toată lumea în interior și în exterior în zonele de adunare.

„Pandemia este încă aici, cazurile cresc ca și în alte țări ale Uniunii Europene”, a avertizat luni seară Marios Themistokleous, secretarul general al Sănătății, la o conferință de presă.

El a subliniat că „61,2% din populația generală din Grecia și-a finalizat vaccinarea față de o medie de 65,6% în UE”.