Singapore nu va mai plăti tratamente medicale pentru Covid-19 pentru persoanele care au ales să nu se vaccineze, a spus guvernul, în timp ce țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul acoperă în prezent toate costurile medicale legate de Covid pentru toți singaporezii, precum și pentru rezidenții permanenți și deținătorii de vize pe termen lung, cu excepția cazului în care aceștia sunt testați pozitiv la scurt timp după ce s-au întors acasă de peste mări.

Cu toate acestea, începând cu 8 decembrie, guvernul a declarat că „va începe să taxeze pacienții cu Covid-19 care au ales să nu se vaccineze”.

Persoanele nevaccinate „alcătuiesc o majoritate considerabilă a celor care au nevoie de terapie intensivă și contribuie în mod disproporționat la presiunea asupra resurselor noastre de asistență medicală”.

Cheltuielile medicale legate de Covid în caz de spitalizare vor fi în continuare acoperite de stat pentru persoanele care nu sunt eligibile pentru un vaccin.

Guvernul va plăti, de asemenea, tratamentul pentru persoanele care sunt parțial vaccinate până la 31 decembrie, dându-le timp să primească o a doua doză.

Pe 8 noiembrie, țara a raportat 2.470 de cazuri noi și 14 decese. Ministerul Sănătății a declarat că 67 de cazuri de Covid sunt cazuri grave la terapie intensivă.