Angajații din domeniul sănătății din Anglia vor trebui să se vaccineze anti-Covid până la 1 aprilie, a anunțat marți ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, imunizarea devenind o condiție obligatorie de angajare pentru tot personalul medical care lucrează cu Serviciul Naţional de Sănătate, relatează Reuters.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Anglia urmează astfel modelul Franței, Italiei și al unora dintre state americane, impunând lucrătorilor din domeniul sănătății să se vaccineze.

Guvernul britanic a anunțat marți introducerea obligativității de a se vaccina împotriva Covid-19 pentru îngrijitorii din serviciul public de sănătate din Anglia începând cu 1 aprilie.

„Toți cei care lucrează în NHS și în asistența socială vor trebui să fie vaccinați. Trebuie să evităm răul care poate fi prevenit și să protejăm pacienții din NHS, să protejăm colegii din NHS și, desigur, să protejăm NHS în sine”, a spus Javid în fața parlamentului. „Intenționăm ca aplicarea acestei condiții să înceapă de la 1 aprilie”.

Javid a spus că vor exista excepții pentru persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale și pentru cei care nu au contact față în față cu pacienții.

Măsura vine după o decizie similară de a face vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru lucrătorii din casele de îngrijire, care intră în vigoare joi.

Javid a spus că în urma consultării cu lucrătorii din domeniul sănătății a luat în considerare și vaccinurile antigripale obligatorii. El a spus că nu va introduce cerințe pentru vaccinarea împotriva gripei în acest stadiu, dar a adăugat că opțiunea rămâne deschisă.