Un tratament cu anticorpi sintetici dezvoltat de Regeneron a redus riscul de a contracta o formă simptomatică de Covid-19 cu 80%, oferind protecție până la opt luni de la primirea injecției, a anunțat luni firma americană de biotehnologie, citată de AFP.

RegeneronFoto: Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia Images

Aceste rezultate „sunt deosebit de importante pentru cei care nu răspund la vaccinurile împotriva Covid-19, inclusiv pentru persoanele imunodeprimate”, a declarat Myron Cohen, om de știință la Universitatea din Carolina de Nord, responsabil cu realizarea studiilor finanțate de statul american.

Studiul a fost realizat cu peste 1.600 de persoane. Jumătate dintre ei au primit tratamentul (o injecție), cealaltă un placebo. Pe parcursul unei perioade de urmărire de două până la opt luni, au fost identificate șapte cazuri de Covid în grupul care a primit tratamentul față de 38 la cei care au primit placebo, o reducere de peste 80%.

Dar, mai presus de toate, nimeni dintre cei care au primit tratamentul nu au fost internați în spital, comparativ cu șase din grupul placebo.

Acest tratament, de care a beneficiat și fostul președinte Donald Trump, are autorizație de urgență în Statele Unite ale Americii pentru persoanele cu risc.

„O singură doză de REGEN-COV oferă protecție pe termen lung împotriva Covid-19, inclusiv în perioadele de expunere foarte mare, în casă și pe termen mai lung în timpul expunerii continue mai ample”, a spus George Yancopoulos, director științific la Regeneron.