Alţi patru pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi sâmbătă în unităţi medicale din afara ţării, informează Ministerul Sănătăţii.

Pacienti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Este vorba despre doi pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă, şi doi pacienţi din Cluj-Napoca şi Luduş, aflaţi în aceeaşi situaţie.

Cei doi pacienţi din Bucureşti au fost transferaţi în unităţi medicale din Danemarca, iar ceilalţi doi în unităţi medicale din Cehia.

Transferurile s-au efectuat cu aeronave ale Forţelor Aeriene române în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă european, precizează MS.

______________

Doi pacienţi transferaţi în cursul dimineții în Danemarca

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat sâmbătă, 6 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Aarhus (Regatul Danemarcei) pentru tratament de specialitate”, a informat și MApN într-un comunicat.

Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienții aflați în stare gravă este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Aarhus în jurul orei 10.30.