Rusia a înregistrat sâmbătă un număr record de infecții cu Covid-19 în 24 de ore, semn al unui val care nu slăbește în pofida vacanței de o săptămână impuse de președintele Vladimir Putin, transmite AFP.

Coronavirus in RusiaFoto: Alexander Zemlianichenko Jr / Xinhua News / Profimedia

Potrivit cifrelor publicate de guvern, 41.335 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei.

De asemenea, țara a înregistrat 1.888 de decese în ultima zi, o cifră în ușoară scădere față de cea de vineri.

Rusia, țara cea mai afectată de coronavirus din Europa, a înregistrat peste 8,7 milioane de cazuri de la începutul pandemiei și 245.635 de decese, susțin cifrele oficiale.

Dar, potrivit agenției de statistică Rosstat, care are o definiție mai largă a deceselor legate de virus, numărul total de decese Covid-19 se ridica la aproape 450.000 la sfârșitul lunii septembrie.

Numărul record de infecții de sâmbătă vine în mijlocul unei vacanțe forțate la nivel național, impusă de Vladimir Putin între 30 octombrie și 7 noiembrie pentru a reduce infecțiile.

La Moscova, cel mai mare focar epidemic, perioada de vacanță înseamnă că școlile, saloanele de înfrumusețare, magazinele, sălile de sport și alte servicii "neesențiale" vor fi închise.

Răspândirea rapidă a Covid-19 în Rusia este facilitată de rata scăzută de vaccinare a populației, pe fondul unei neîncrederi generalizate, doar 33,8% dintre ruși fiind complet imunizați până în prezent.