În cinci județe din țară, rata deceselor atribuite COVID19 trece de 5%. Printre acestea se află și Suceava, primul "județ roșu" din România, care are și cea mai mică rată de vaccinare din țară, conform datelor obținute de HotNews.ro. Situația deceselor COVID și rata de vaccinare nu sunt neapărat două criterii cu o legătură directă între ele, însă privite în ansamblu pe harta județelor pot fi observate unele corelații. HotNews.ro a pus pe hartă într-un format comparativ situația deceselor COVID și cea a vaccinării pe județe.

Harta vaccinarilor antiCOVID vs Harta deceselor COVID - interactivFoto: Hotnews
  • Trage cursorul vertical (linia gri) cu mouseul (sau degetul) în stânga sau în dreapta pentru a compara cele două hărți.
  • Cu diferite nuanțe de VERDE (stânga) este simbolizată vaccinarea în județe, iar cu diferite nuanțe de ROȘU (dreapta) este simbolizată rata deceselor COVID în județe.
  • Click pe județe pentru informații (varianta desktop) / Pe Varianta de Mobil: Informațiile din județe pot fi consultate, după selectarea județului cu degetul, pe secțiunea DATA (click pe „Hide Intro” pentru a le putea vizualiza mai ușor).

Vezi comparația mare într-un tab separat

---