Un preot din Alba Iulia este cercetat penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, el fiind suspectat că, deşi a fost diagnosticat cu Covid 19, a continuat să meargă la biserică şi să oficieze slujbe, relatează News.ro.

Pregatire botezFoto: USER UPLOADED

Părintele de la o biserică din cartierul Miceşti din Alba Iulia este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a mers la biserică, deşi trebuia să stea în izolare, fiind diagnosticat cu Covid 19.

Conform unor surse locale, prelatul a aflat diagnosticul sâmbătă, iar duminică a oficiat slujba la biserică şi două botezuri. De asemenea, luni a mers şi a oficiat o slujbă de înmormântare.

”Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, un barbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene Alba, Ionela Popa.

Potrivit alba24.ro, Arhiepiscopia Alba Iuliei a deschis propria anchetă.

”Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii legate de prezenţa fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Şopterean, paroh al parohiei Miceşti, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanţelor în care s-a petrecut această situaţie regretabilă. Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauţie şi protecţie sanitară şi a dispoziţiilor autorităţilor competente, îndemnând clerul şi credincioşii să sporească rugăciunile pentru sănătate şi pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Alba Iuliei pentru alba24.ro.