Miercuri, în curtea Spitalului Judeţean Buzău au putut fi observate mai multe autoturisme cu pacienţi care sunt conectaţi prin măşti la tuburile de oxigen puse la dispoziţie de spital. Sunt bolnavi care aşteaptă fie să primească rezultatul testului RT PCR, fie eliberarea unui loc în spital.

pacienti Covid conectati la tuburi de oxigen in masiniFoto: Captura News.ro

În curtea spitalului sunt, miercuri, circa 8-9 salvări care aşteaptă cu pacienţii confirmaţi cu COVID eliberarea unui pat pentru a-i preda şi a merge apoi la alte urgenţe. În unele cazuri, salvările aşteaptă de zeci de ore.

De altfel, prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea, a afirmat că, practic, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a devenit o secţie exterioară a Spitalului Judeţean.

"Prezenţa ambulanţelor în curtea spitalului înseamnă că Spitalul Judeţean foloseşte şi resursa umană de la Serviciul de Ambulanţă, nu numai resursa materială. Practic, Serviciul de Ambulanţă a devenit o secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Atât de gravă este situaţia şi bineînţeles că apelurile la ambulanţe rămân în aşteptare. Oamenii din ambulanţă sunt oameni care necesită ATI. Cei care sunt cu forme medii sau uşoare, le-am mai găsit locuri. Mai sunt prin maşini, care aşteaptă tratament, dar oamenii din ambulanţă necesită ATI, iar noi nu avem locuri la ATI. Situaţia este foarte gravă", a declarat prefectul de Buzău la postul local de televiziune Focus Tv.

În Spitalul Judeţean Buzău nu mai este niciun loc pentru bolnavii COVID, paturile fiind ocupate şi la Terapie Intensivă.