Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. Pe 3 noiembrie 2021, stocul de Veklury este de 31.000 flacoane.

RemdesivirFoto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Sănătăţii, este vorba despre 7.250 de flacoane de Remdesivir de 100 mg., care vor ajunge în 96 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de boală, scrie Agerpres.

Criteriile de repartizare au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare, conform deciziilor comisiei de specialitate a MS, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada septembrie-octombrie 2021, ministerul a asigurat un număr de 126.845 de flacoane de Remdesivir.

În data de 15 octombrie 2021, Ministerul Sănătății a semnat cu firma producătoare un contact subsecvent pentru 139.200 de flacoane de Veklury (Remdesivir) care va acoperi perioada de consum până în luna decembrie 2021.

În perioada următoare, un nou contract subsecvent de încă 100.000 de flacoane va fi semnat în urma căruia va fi acoperit și consumul din luna ianuarie 2022.

Astăzi, 3 noiembrie 2021, stocul de Veklury (Remdesivir) este de 31.000 flacoane.

Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată.

Medicamentul se administrează pacienților cu forme medii, ventilați mecanic, sau care necesită aport de oxigen.