Îngrijorat că angajații spitalului o neglijau pe bunica lui bolnavă de Covid, un rus s-a strecurat într-un salon pentru pacienți infectați cu coronavirus din Siberia, deghizat în medic pentru a putea să o îngijească chiar el, relatează Reuters.

Coronavirus RusiaFoto: Profimedia Images

Serghei, care a refuzat să-și dea numele de familie, a declarat pentru Rain TV într-un interviu difuzat joi că s-a îmbrăcat cu ehipament de protecție și a intrat săptămâna trecută într-un spital din orașul Tomsk, unde a avut grijă de bunica lui timp de trei zile, dându-i mâncare și pastile și schimbându-i bandajele și ambsorbantele pentru incontinență.

Serghei a confirmat toate acestea într-un interviu telefonic acordat vineri Reuters. El a împărtășit, de asemenea, imagini cu ceea ce a el a spus că erau momente în care își îngrijește bunica în spital. Reuters nu a putut verifica în mod independent imaginile.

Autoritățile locale din Tomsk, la aproximativ 3.000 km (1.850 mile) est de Moscova, au declarat că investighează sesizările sale.

Alyona Levko, un guvernator regional adjunct din Tomsk, a declarat că o comisie locală a fost reunită pentru a investiga incidentul. „Acum sunt în unitatea medicală... și o inspecție este în curs”, a spus ea.

Reuters a cerut spitalului să comenteze incidentul, dar până la ora apariției acestei știri nimeni nu făcuse niciun comentariu.

Spitalele rusești se confruntă cu un val de cazuri de coronavirus ăn acest moment.

Rusia a raportat vineri 1.163 de noi decese cauzate de COVID-19, cel mai mare număr raportat într-o zi de la debutul pandemiei, pe fondul unei creșteri a cazurilor care a forțat oficialii să reimpună măsuri parțiale de izolare.