Ucraina a anunţat miercuri un record de vaccinări anti-COVID-19 în 24 de ore, stabilit în urma presiunii exercitate de autorităţile de la Kiev, care au introdus restricţii suplimentare în regiunile afectate de un nou val al pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Centru de vaccinare Covid in UcrainaFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

În total, 291.293 de persoane au fost vaccinate marţi, cel mai mare număr de la începutul campaniei de imunizare din februarie, iar pe parcursul ultimelor şapte zile peste 1,6 milioane de ucraineni au primit o doză a unui vaccin anti-COVID-19, comparativ cu cei 906.000 de rezidenţi vaccinaţi în săptămâna precedentă, potrivit statisticilor oficiale.

Deşi trei vaccinuri - Comirnaty (Pfizer-BioNTech), AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac - sunt disponibile în această fostă republică sovietică, mulţi dintre ucraineni ezită în continuare să se vaccineze.

Până miercuri, aproape 25% din populaţia ţării a primit cel puţin o doză de vaccin şi aproape 19% a fost vaccinată cu schemă completă, a anunţat Facultatea de Economie din Kiev.

Autorităţile publice ucrainene au luat măsuri suplimentare, în contextul în care această ţară a înregistrat marţi 734 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, un record de la apariţia noului coronavirus în Ucraina.

Guvernul de la Kiev a impus săptămâna trecută restricţii sanitare în cele mai afectate opt regiuni ale ţării. Ele includ, în special, folosirea unui paşaport sanitar care permite accesul în numeroase spaţii publice.

Alte şapte regiuni vor fi adăugate sâmbătă pe acea "listă roşie", a anunţat guvernul ucrainean. (Agerpres)