Trei pacienți Covid au fost transferați marți în Polonia, la Łódź, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

Coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

”Este vorba despre 2 pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din Cluj și un alt pacient din Iași care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj Napoca. Toți pacienții se află în stare stabilă, transportabili, intubați și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Până în prezent au fost transferate în unități medicale din afara țării un număr 47 persoane care au nevoie de asistență medicală în secții ATI.

Cei trei pacienți transferați în Polonia cu oaeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marţi, 26 octombrie, din Baza 90 Transport Aerian din Bucureşti, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Cluj-Napoca - Łódź (Polonia) a trei pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj.

Aeronava a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 20.30.