Programul de funcţionare al centrelor de vaccinare deschise în cele 11 spitale militare din Bucureşti şi din ţară, precum şi la Institutul de Medicină Aeronautică şi Spaţială şi Centrul Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei din Bucureşti va fi extins, începând de miercuri. Aceste centre vor funcţiona între orele 8.00 şi 20.00, de luni până duminică. Totodată, se lucrează la reactivarea altor 23 de centre de vaccinare din unităţi militare.

Oameni la vaccinareFoto: Freepik

"Începând de miercuri, 27 octombrie, va fi extins programul de funcţionare, respectiv de la ora 08.00 până la 20.00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ştefan Milcu” din Bucureşti", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit News.ro.

Suplimentar, Direcţia medicală a MApN a iniţiat procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcţiona în incinta unor unităţi militare din 17 judeţe şi din Municipiul Bucureşti, de luni până vineri, între orele 08.00 -16.00.

În toate centrele organizate de MApN, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se poate programa prin platforma unică, ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcţionare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.