La nivel național, la acest moment, nu există în continuare niciun pat liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise luni de către autorități.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

În spitalele din România există 1.707 de paturi ATI destinate pacienților COVID-19, conform datelor existente luni în aplicația alerte.ms. În București sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 159 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, spun autoritățile.

La acest moment, sunt ocupate 1.855 paturi ATI, iar nivel național nu există locuri libere la ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile mai spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.