Lovitură pentru dr. Fauci: SUA au finanțat cercetări periculoase asupra coronavirusurilor făcute la Wuhan - document oficial

de S.J.     HotNews.ro
Luni, 25 octombrie 2021, 8:03 Actualitate | Coronavirus


Anthony Fauci
Foto: CNP / AD Media / Profimedia Images
„Îmi displace profund minciuna pe care o promovați acum”, afirma în luna iulie dr. Anthony Fauci în timpul unei audieri din Congresul american despre afirmația că instituții publice din Statele Unite ar fi finanțat cercetări periculoase făcute în Wuhan asupra coronavirusurilor. Însă un document oficial făcut public săptămâna trecută pare să îl contrazică, scrie revista Vanity Fair.

Replica lui Fauci a venit ca răspuns la o întrebare pusă de senatorul american Rand Paul, reprezentant al statului Kentucky, care l-a întrebat dacă Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH), principala agenție responsabilă de cercetări biomedicale a guvernului american, a finanțat vreodată cercetări periculoase făcute la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Deși senatorul Paul, un medic oftalmolog ca pregătire, a fost puternic criticat pentru promovarea mai multor teorii false legate de măsurile sanitare adoptate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, se pare că în cazul de față interpelarea sa nu a fost nefondată.

NIH a trimis miercurea trecută o scrisoare oficială Comisiei pentru Energie și Comerț a Camerei Reprezentanților, camera inferioară a Congresului de la Washington, în care admite două lucruri.

Primul este că EcoHealth Alliance, un ONG din New York care lucrează cu laboratoare din întreaga lume pentru a face cercetări menite să prevină epidemii de boli infecțioase, a finanțat într-adevăr cercetări care au dus la îmbunătățirea unui coronavirus ce infectează liliecii pentru a avea un potențial mai mare de a infecta oamenii.

NIH a descris acest lucru drept un „rezultat neașteptat” al cercetării pe care a finanțat-o și care a fost realizată în parteneriat cu lnstitutul de Virusologie din Wuhan.

Al doilea lucru dezvăluit de scrisoarea NIH este că EcoHealth Alliance a încălcat termenii contractului de finanțare prin care organizația era obligată să raporteze orice cercetare care duce la o creștere virală de 10 ori mai mare a unui patogen.

NIH a făcut aceste dezvăluiri pe baza unui raport pe care afirmă că l-a primit de la EcoHealth Alliance în luna august, la aproximativ doi ani după ce acesta ar fi trebuit depus.

Un purtător de cuvânt al agenției guvernamentale a declarat pentru Vanity Fair că dr. Fauci „a spus întregul adevăr în fața Congresului” și că acesta nu a avut la dispoziție constatările raportului controversat în momentul în care a depus mărturie în luna iulie.

Însă EcoHealth Alliance pare să contrazică această declarație, afirmând într-un comunicat remis presei că „aceste date au fost prezentate în raportul nostru din aprilie 2018, de îndată ce ne-au fost aduse la cunoștință”.


Secvențiere genetică a coronavirusului (FOTO: CDC-James Gathany / Sciencephoto / Profimedia Images)

Nereguli în raport


Scrisoarea NIH și o analiză anexată acesteia sublinază în mod repetat că cercetările pe care le-a finanțat nu ar fi putut duce la izbucnirea pandemiei de COVID-19, date fiind diferențele genetice dintre coronavirusul SARS-CoV-2 și coronavirusurile asupra cărora au fost efectuate aceste cercetări.

Directorul NIH, dr. Francis Collins, a afirmat într-un comunicat de săptămâna trecută că agenția pe care o conduce vrea să „lămurească lucrurile” în privința cercetărilor realizate EcoHealth Alliance’s, adăugând că orice afirmații potrivit cărora acestea ar fi putut duce la izbucnirea pandemiei de COVID-19 sunt „demonstrabil false”.

Comunicatul remis de EcoHealth Alliance afirmă de asemenea că datele științifice demonstrează că cercetările sale nu ar fi putut duce la izbucnirea pandemiei, precizând că ONG-ul „lucrează îndeaproape cu NIH pentru a răspunde la ceea ce noi credem că este o neînțelegere cu privire la cerințele de raportate legate de grant și ceea ce au arătat datele noastre”.

Însă scrisoarea NIH, venită după luni de zile în care Congresul de la Washington a cerut mai multe informații, pare să arate că cel mai important institut științific din SUA nu a fost transparent în ceea ce privește cercetările periculoase pe care le-a finanțat și pe care nu le-a monitorizat adecvat.

În loc să ajute la elucidarea originilor COVID-19, NIH s-a învârtit în cerc, apărându-și sistemul de granturi și propriile judecăți științifice împotriva unui val tot mai mare de întrebări.

„Este doar un nou capitol dintr-o poveste tristă de monitorizare inadecvată, ignorare a riscurilor și lipsă de sensibilitate față de importanța transparenței”, afirmă dr. David Relman, microbiolog la Universitatea Stanford.

„Dată fiind natura delicată a acestor cercetări, este greu de înțeles de ce NIH și EcoHealth nu au explicat încă numărul de nereguli din raportarea acestui grant”, adaugă acesta.


Sediul Institutelor Naționale de Sănătate din SUA (FOTO: Flickr)

Conflict de interese


Mai multe investigații făcute publice în SUA în ultimele luni, unele dintre ele detaliind conflicte de interese între finanțarea unor cercetări controversate din domeniul virusologiei și tentativele unor agenții americane de a identifica originile pandemiei, ilustrează o imagine tot mai tulburătoare.

La începutul lunii septembrie site-ul The Intercept a publicat peste 900 de pagini ale unor documente legate de cercetările făcute de EcoHealth Alliance pe care le-a obținut în urma unui proces intentat NIH pentru încălcarea legii privind accesul liber la informațiile publice

Însă un document lipsea, un al cincilea și ultim raport privind progresele înregistrate de EcoHealth Alliance, document pe care ONG-ul trebuia să îl depună în 2019, la expirarea grantului pe care l-a primit.

NIH a inclus acest raport în scrisoarea trimisă Congresului american miercurea trecută. Raportul vorbește de un „experiment limitat”, după cum este descris și în scrisoare, în care șoareci de laborator au fost infectați cu un virus modificat care „s-au îmbolnăvit mai grav” decât cei infectați cu unul natural.

Scrisoarea nu a menționat însă de cercetări „gain of function”, un termen care în SUA a devenit sinonim cu controversele privind originea pandemiei.

Acest tip de cercetări controversate - care presupun manipularea unor patogeni pentru a deveni mai infecțioși, cu scopul de a măsura periculozitatea lor pentru oameni - au divizat inclusiv comunitatea științifică.

Un sistem de monitorizare creat în 2017 de autoritățile din SUA le cere agențiile federale americane să evalueze cu atenție orice cercetări care își propun creșterea infecțiozității unui patogen față de oameni.

Purtătorul de cuvânt al doctorului Fauci a declarat pentru Vanity Fair că cercetările făcute de EcoHealth Alliance nu intră în categoria respectivă întrucât „nu exista o așteptare rezonabilă ca ele să ducă la o creștere a infecțiozității sau virulenței în rândul oamenilor”.

Însă Alina Chan, o biologă din Boston și autoare a cărții „Viral: The Search for the Origin of COVID-19”, afirmă că NIH se află „într-o poziție foarte dificilă”.

„Ei au finanțat la nivel internațional studii care să ajute la înțelegerea unor patogeni noi și la luarea unor măsuri de prevenție față de aceștia. Însă ei nu aveau cum să știe ce viruși au fost colectați, ce experimente au fost realizate și ce accidente ar fi putut avea loc”, spune Chan.


Testare pentru Covid în Wuhan (FOTO: STR / AFP / Profimedia Images)

Originile pandemiei


În contextul în care oamenii de știință nu se pot pune de acord asupra originilor pandemiei, o altă dezvăluire făcută luna trecută a arătat că EcoHealth Alliance intenționa să efectueze exact tipul de cercetări care ar fi putut duce în mod accidental la izbucnirea pandemiei.

Un grup de internauți care se autointitulează DRASTIC (acronim pentru „Decentralized Radical Autonomous Search Team Investigating COVID-19”) a publicat pe 20 septembrie un document care arată că EcoHealth Alliance a cerut în 2018 un grant de 18 milioane de dolari pentru a testa coronavirusuri cu scopul de a „evalua potențialul de creștere” al infecțiozității acestora în rândul oamenilor.

EcoHealth Alliance voia să realizeze acest studiu în parteneriat cu Institutul de Virusologie din Wuhan. Agenția pentru Cercetări de Apărare Avansate din SUA a respins cererea, considerând că aceasta ar putea încălca interdicția privind cercetările „gain of function”.

Această cerere de grant le-a atras atenția unor cercetători dintr-un motiv evident.

Un segment foarte distinctiv din codul genetic al SARS-CoV-2 este cel legat de proteina Spike a coronavirusului care poate fi clivată de către furină, o enzimă des întâlnită în organism ce permite acestuia să intre în celulele umane și îl face mai infecțios.

Exact aceasta este trăsătura pe care EcoHealth Alliance și Institutul de Virusologie din Wuhan propuneau să o modifice în cererea de grant depusă de ONG în 2018.

„Dacă aș fi cerut finanțare să vopsesc Central Park mov și ea a fost respinsă, dar apoi peste un an ne-am trezit să găsim Central Park vopsit în mov, aș fi un suspect principal”, afirmă Jamie Metzl, fost vicepreședinte al ONG-ului Asia Society și membru al comitetului OMS de editare a genomului uman.

Metzl este unul dintre reprezentanții OMS care au cerut o nouă investigație mai transparentă privind originile pandemiei.

Membrii grupului DRASTIC își continuă între timp cercetările.

„Nu pot fi sigur că [pandemia a început] cu un accident de laborator sau o infecție în timpul unei deplasări pentru colectarea de mostre. Dar sunt 100% sigur că a existat o mușamalizare masivă”, a declarat Gilles Demaneuf, un inginer de date din Noua Zeelandă și membru al DRASTIC, pentru Vanity Fair.

Pe același subiect:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

43143 vizualizari

 • +29 (45 voturi)    
  Moooma cat damage control la Vanity Fair!!! (Luni, 25 octombrie 2021, 8:21)

  Lok [utilizator]

  Adica o finantat coronavirusi modificati genentic? Care au scapat pe filiera pangolinului chivet liliac? Nu se poate!
  Mailurile lui Fauci sunt disponibile de jumatate de an.
  Raportul Yan (sponsorizat de numai rmos stie cine) se confirma? JHopkins are balute la gurita si nu numai?
  Toti si toate serviciile stiau ce se intampla si nu au facut nimic? Nu e o conspiratie a ocultei mondiale ci doar o coincidenta larga cat planeta.
  • +13 (17 voturi)    
   Rmos nu mai zice nici pâs :))) (Luni, 25 octombrie 2021, 13:18)

   YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Specialistul cu j-de ani de experienta in domeniu a inceput sa aiba dificulati in identificarea unei cai naturale de aparitie a virusului Wuhan.
   Ce sa faci?... E greu cu virusul pe scari.
 • +24 (38 voturi)    
  Este incredibil acest lucru (Luni, 25 octombrie 2021, 8:38)

  alexman1 [utilizator]

  Tot americanii aratau cu degetul spre chinezii ca au fabricat acest virus, fara insa sa spuna ca ei i-au finantat. Ambele state sint asasini ai milioanelor de oameni care au murit si vor muri din cauza virusului.
  Sa le fie rusine. Bai este strigator la cer!!!
  • +30 (32 voturi)    
   "promovarea mai multor teorii false" Care? (Luni, 25 octombrie 2021, 10:10)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui alexman1

   in articol se spune ca Rand Paul, care e chiar un MEDIC si un om sanatos la cap, " a fost criticat pentru promovarea mai multor teorii false"

   cine a decis ca sunt teorii false?
   • +20 (22 voturi)    
    Pai (Luni, 25 octombrie 2021, 14:19)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Fake Media hotaraste ce e adevarat si ce e fals :))
   • +15 (21 voturi)    
    Specialistii ... (Luni, 25 octombrie 2021, 17:21)

    danmarian [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    analfabeti din Partidul Democrat ! Marea multime de reprezentanti democrati - total incompetenti si "slab literati" adunati in Congres si "latrand la luna" pe bani buni !In USA este mai rau ca-n Romania anilor 46 - 52, cand se introna comunismul ! Aici i se zice SOCIALISM - marxism sau ... "left progressive" - Dar cam tot aia este ! Retraiesc anii copilariei - anii socializarii Romaniei - anii distrugerii bietei tari ! Si am tot mai serios impresia de "deja vue" !
   • +4 (4 voturi)    
    .... (Luni, 25 octombrie 2021, 23:04)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    "ministerul adevarului!"
  • +17 (23 voturi)    
   Halal activitate de ONG (Luni, 25 octombrie 2021, 10:19)

   Greu_de_Cap [utilizator] i-a raspuns lui alexman1

   Contează și cine a finanțat, dar sunt permise asemenea activități pentru ONG-uri ??? citez:
   ”manipularea unor patogeni pentru a deveni mai infecțioși, cu scopul de a măsura periculozitatea lor pentru oameni ...” Ce sancțiuni se dau pentru astfel de activități care după capul meu sunt interzise ONG, la nivel mondial ?!? Sunt cumva și ONG-uri cu față umană care perfecționează neurotoxine precum novicioc?
   • +7 (9 voturi)    
    Asta m-a frapat si pe mine in stire (Luni, 25 octombrie 2021, 20:54)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Greu_de_Cap

    Va sa zica ceea ce prin lege este interzis agentiilor federale este permis unor ONG-uri.
    De aia nu sunt un mare fan al ONG-urilor.
    In timp de guvernele raspund politic din 4 in 4 ani, corporatiile raspund in fata actionarilor la dividende, ONG-urile raspund in fata cui?
  • +2 (8 voturi)    
   Mână (Luni, 25 octombrie 2021, 17:42)

   naftuliv [utilizator] i-a raspuns lui alexman1

   de lucru ieftină chinezească, temă de cercetare și finanțare americană.
 • +33 (51 voturi)    
  Hai ca nu v-a luat decat 26 de zile sa publicati (Luni, 25 octombrie 2021, 8:41)

  xolv [utilizator]

  stirea.... In schimb nu lipsesc stirile despre averea lui Trump in fiecare saptamana....
  • +9 (17 voturi)    
   Trebuie sa pricepi ca stirilea alea se pot factura (Luni, 25 octombrie 2021, 9:56)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Ori asta o poti factura doar daca o dai tarziu.
 • +23 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 25 octombrie 2021, 8:45)

  [anonim]

 • +30 (40 voturi)    
  ... (Luni, 25 octombrie 2021, 8:47)

  cartograful [utilizator]

  nu se poate dom'ne, conspirationisti.
  Sa vina Zuck sa le taie netul!!!
 • +22 (36 voturi)    
  peste tot ONG-uri hranite gras din banii publici.. (Luni, 25 octombrie 2021, 8:47)

  Crup [utilizator]

  Asadar si in domeniul cercetarilor virusologice de top ONG-urile sunt la putere... Desi chiar in denumirea lor apare notiunea de "non guvernamentale", vad ca sunt platite gras tocmai din fonduri guvernamentale.
  Nealese de nimeni, deseori obscure, cu conduceri si agende obscure, fac legea in spatiul public Occidental. Pana acum credeam ca sunt atotputernice doar in domeniul politiei gandirii. Corectitudinea politica, victimizarea populatiilor minortare etnic, invinovatirea permanenta a albilor de "rasism sistemic", fac parte din armele imbatabile ale acestor ONG-uri nealese de nimeni si toata lumea se supune, altfel atat imaginea cat si cariera ii sunt distruse instantaneu.
  Dar ca ONG-urile iau bani de la contribuabilul american ("deplorabilul" american- vorba lui Hilary Clinton, care se trezeste la 5 dimineata si munceste pe rupte toata ziua) si cu acesti bani subventioneaza o putere comunista vadit ostila Statelor Unite ca aceasta sa creeze arme biologice, cu care pana acum au fost ucisi peste 1 milion de americani, la asta nu ma asteptam.
  Se pare ca sunt atotputernice aceste ONG-uri.
  Si stiti ce e trist. Ideea de ONG e o idee nobila in sine. UN grup de cetateni care impartasesc un scop comun, isi fac un ONG si - pe banii lor! - lupta pentru acel scop. Si au ajuns politisti ai gandirii necontestati de nimeni si acum vad ca sunt si tradatori si ajuta guverne ostile sa creeze arme ucigase (si) pe banii americani, arme care ajung sa sa ucida peste un milion de americani!
  Bravos natiune!
  • +11 (19 voturi)    
   Banii aia sunt un mizilic. (Luni, 25 octombrie 2021, 10:02)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Crup

   Sa ne intelegem milioane de dolari nu sunt deajuns sa sponsorizezi nimic in cercetare.
   Guvernul chinez o sponzorizat partea lui si ala chiar are bani si intentii.
   Singurul lucru care il fac milioanele lui Fauxi spre Wuhan este sa arate ca cercetarile de tipul ala aveau loc acolo si ca toti "expertii" stiau asta in timp ce scriau articole stiintifice despre pangolini.
   Grosul banilor este musamalizat din 2019.
 • +7 (27 voturi)    
  Gain of function (Luni, 25 octombrie 2021, 8:56)

  Mazeta [utilizator]

  Ultima versiune a propagandei, care încearcă să acopere versiunile anterioare, este că virusul sino-american a scăpat accidental din laborator.
 • +21 (33 voturi)    
  ??? (Luni, 25 octombrie 2021, 9:02)

  falcoind [utilizator]

  la final o sa aflam ca a fost și premeditat.
 • +33 (47 voturi)    
  Va mai aduceti aminte... (Luni, 25 octombrie 2021, 9:09)

  Vade Retro [utilizator]

  Acum un an jumate, cei care indrazneau sa evoce o eventuala origine artificiala a virusului erau considerati "complotisti" si erau cenzurati de Facebook, YouTube & Co?
  • +13 (21 voturi)    
   N-am uitat (Luni, 25 octombrie 2021, 10:56)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

   N-am uitat si nu suntem singurii.
  • +2 (32 voturi)    
   Dar va aduceti aminte conspiratia cu global ID (Luni, 25 octombrie 2021, 12:03)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

   Si fix acum doua saptamani toate tarile (dupa posibilitati) intr-o coincidenta masiva au zis ca ce ar fi sa impingem solutia "temporara" a Cerfiticatului Verde?
   Ei conspiratia asta e de prin martie 2020, cu toate ca daca intrii la conspiratii adanci e de foarte multi ani in lucru.
  • +3 (27 voturi)    
   Eu inca mai imi iau minusuri (Luni, 25 octombrie 2021, 14:08)

   Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

   cand scriu ca virusul ar putea fi experimental.

   Stau si ma intreb: de ce ar vrea cineva sa mareasca infectiozitatea unui virus, cu toate riscurile aferente? Virusi au mai scapat din laboratoare. Nu e greu pentru ei, ca-s mici. Si de ce au fost de acord chinezii cu asta? Oare ce mai ascund chinezii? Ceva dezvoltare de arme biologice? De bani de la americani nu cred ca aveau nevoie; poate de expertiza?

   P.S. Hotnews, faceti ceva cu reclamele, de fiecare data cand intru pe situl vostru si stau mai mult, "ceva" imi ocupa 2 GB de RAM. Nu mai poate browserul, trebuie sa-l inchid fortat.
   • 0 (8 voturi)    
    Am 64 GB RAM pe High Sierra, (Luni, 25 octombrie 2021, 15:33)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

    site-ul Hotnews merge senzațional față de vremurile când credeam că 8 GB sunt de-ajuns :)
    • +3 (3 voturi)    
     De fapt (Marţi, 26 octombrie 2021, 7:08)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     Ocupa acum 334 MB . la mine . La unii ocupa 2 GB iar altii isi cumpara calculatoare cu 64 GB. Cam asa functioneaza si oamenii cand analizeaza originea unor lucruri pe care nu le inteleg . Locatia clivata de furina nu este nici pe departe atat de vitala pentru replicarea virusului pe cat au crezut initial unii .
     https://www.nature.com/articles/s41392-020-0184-0
     • -1 (1 vot)    
      . (Marţi, 26 octombrie 2021, 23:22)

      Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui gamma

      Articol scris de chinezi... dintr-o dictatura... poate e pe bune, poate nu, cine poate garanta? Sa vedem ce scriu si altii pe tema asta.
  • 0 (18 voturi)    
   Tu ai citi articolul? (Luni, 25 octombrie 2021, 18:01)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

   Chiar cei de la DRASTIC spun ca nu au nicio dovada ca pandmia a fost provocata de un virus de laborator!

   "Nu pot fi sigur că [pandemia a început] cu un accident de laborator sau o infecție în timpul unei deplasări pentru colectarea de mostre."


   Acum intelegi de ce majoritatea ii trateaza pe conspirationisti ca pe unii scapati din sanatoriu?
   • +4 (6 voturi)    
    Cum ar putea arăta dovada, pentru un progresist? (Marţi, 26 octombrie 2021, 0:27)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Când biologi de renume îți explică faptul că un asemenea virus nu s-ar fi răspândit atât de eficient, dacă n-ar fi fost în prealabil ”antrenat” pe tesut uman în laborator, iar tu continui să scrii despre ”conspiraționiști”, ce credibilitate mai ai?

    A existat exemplul MERS în 2012, care era mai mortal, dar răspândirea lui s-a dezumflat destul de repede, pentru că nu fusese ”antrenat” pe țesut uman. Ce dovadă mai vrei, o declarație a guvernului chinez?

    Într-o peșteră plină cu lilieci, oricine se poate contamina, încărcătura virală e foarte mare. Dar transmiterea de la om la om se stinge foarte repede. Iar când tovarășii tăi scriu că ”încărcătura virală nu contează” sau că ”virusul nu se transmite prin aer”, mai ai curaj să vorbești despre ”conspiraționiști”?
    • -4 (6 voturi)    
     N-ai inteles (Marţi, 26 octombrie 2021, 2:54)

     bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     Problema cu SARS-COV-2 nu are treaba cu cat de antrenat e pe tesut umat, ci are treaba cu o caracteristica numita perioada de incubatie. E foarte mare ceea ce prezinta un interes dpdv militar, ca arma biologica. Un patogen care poate fi transmis de la om la om dar stii ca face ravagii abia dupa cateva saptamani, unde mai pui ca principalele puncte de "atac" au fost polii de turism din lume: Roma, Berlin, Alpii, NY, Cali, Londra etc. Nu e musai sa fie modificat genetic, poate fi si colectat din natura si sa aiba implicit aceasta caracteristica. Uite, spre ex SARS-COV-1 nu era atat de infectios... ala da, putea fi modificat pt. ai conferi o infectiozitate sporita, dar ala a fost scapat asa cum era el si a infectat mai putin de 10.000 de oameni pana sa fie oprit. Eu zic ca dpdv militar asta e interesul, nu modificarea si scaparea ci cautarea unui care e din natura asa sau mai prezinta si altele in plus, pt. ca atunci ai toti asii in maneca, inclusiv la cercetare ca dovada daca a fost modificat. In marile dezvaluiri nu vedem decat un ONG, care nu stiu ce cauta in zona asta, finantat de NIH fara raportare clara, ce a facut ceva la Wuhan ce nici celor de la DRASTIC nu le este clar daca, dar care nu are treaba cu perioada de incubatie de care ziceam la inceput si nici cu varianta actuala. Cam asta e rezumatul articolului dar multe de conjunctura, ce e drept intr-o perioada nefavorabila. Sunt prea multe puncte vagi in toata treaba asta, dar nu neg interesul ca arma biologica. E relativ perfect pt. asa ceva, insa de ce ar dori SUA sa-si rascheteze propria populatie? E aiurea. Aici e 99% mana chinezilor si restul 1% cei ce orbeste s-au increzut in ei si acum pica de tapi ispasitori.
     • 0 (2 voturi)    
      Fauci și grupul lui nu sunt ”SUA” (Marţi, 26 octombrie 2021, 12:47)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui bardiCristi

      Există o parte destul de mare din Partidul Democrat care acționează împotriva propriei națiuni. Partea asta nu vrei s-o înțelegi tu și exact partea asta generează acuzațiile la adresa ”conspiraționiștilor”.

      În realitate, conspiratorii sunt tocmai Fauci și Peter Daszak de la EcoHealth Alliance. Ai remarcat că numele lui Peter Daszak nici nu apare?
   • +3 (3 voturi)    
    Fauci emails (Marţi, 26 octombrie 2021, 4:45)

    RM01 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Tu ai citit email-urile lui Fauci eliberate prin Foia act de acum 6 luni ? Daca le citeai vedeai cine a scapat din sanatoriu.
 • +17 (23 voturi)    
  vaaai (Luni, 25 octombrie 2021, 9:14)

  Point [utilizator]

  ce surpriza!cum se poate asa ceva?pai tocmai sfantul fauci?
 • +16 (24 voturi)    
  Probabil (Luni, 25 octombrie 2021, 9:25)

  dt1961 [utilizator]

  adevarul va iesi la suprafata dar, mai mult decât sigur va fi musamalizat prin orice mijloace.
  Trist este ca omenirea merge pe drumul gresit.
 • +28 (48 voturi)    
  pas cu pas (Luni, 25 octombrie 2021, 9:25)

  Nelu-SM [utilizator]

  Pas cu pas teoriile conspiratiiei nu mai mai sunt conspiratii. Si nu sunt conspirationist.

  Totusi acum un an radeam si ziceam ca e prost cine sustine ca fara vaccin nu o sa pot intra in ANAF. Le-am dat block la antivaccinisti.
  Dar trebuie sa recunosc pragmatic ca li se confirma pas cu pas teoriile.
  • +8 (24 voturi)    
   vorbesti prostii (Luni, 25 octombrie 2021, 10:34)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Nelu-SM

   Doar un idiot credea ca virusul a aparut in mod natural exact intr-un oras chinez cu un laborator care studia exact tipul asta de virusi. Cine lucreaza cu chinezii stiu cat de razbunatori si de neglijenti sunt. Sunt muncitori dar cand vine vorba de asumarea responsabilitatii, fug de mananca pamantul
   Fie e vorba de un accident fie ceva chinezoi a zis sa se razbune un pic pe sef sau pe rivalul in dragoste.
  • +3 (27 voturi)    
   dă-le unblock (Luni, 25 octombrie 2021, 10:47)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui Nelu-SM

   A greși e omenește. A persevera în greșeală e însă nasol.

   Dă-le un block și vezi ce mai au de spus. O să afli știri noi (care pe hotnews vor apărea poate în 2022-23).
 • +1 (27 voturi)    
  este ceva nou si vechi in acelasi timp (Luni, 25 octombrie 2021, 9:43)

  richter [utilizator]

  e o imformatie noua, dar o practica veche a laboratoarelor civile/militare in domeniul chimiei, bacteriologiei, radiologiei de a ascunde adevaratele intentii/informatii ; ce-i intereseaza pe astia asa de mult cum se poate muri mai repede si mai eficient? n-avem destule boli/maladii ? astia servesc moartea nu viata !
  • +6 (8 voturi)    
   Totusi au fost cam neglijenti (Luni, 25 octombrie 2021, 14:10)

   Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui richter

   Daca e adevarat si chiar a fost program militar, acum le-a scapat jucaria in vazul intregii lumi. E ca si cum americanii ar fi dat ei singuri sovieticilor structura bombei atomice.
  • 0 (16 voturi)    
   facepalm (Luni, 25 octombrie 2021, 18:05)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui richter

   "Ei au finanțat la nivel internațional studii care să ajute la înțelegerea unor patogeni noi și la luarea unor măsuri de prevenție față de aceștia."


   Mai citeste odata ce am copiat din articol!

   Rationamentul tau se poate aplica pompierilor: aia sunt niste piromani! Stau toata ziua si se antreneaza cum sa stinga un incendiu ... cum nu arde nimic pe langa ei de ce fac asta? Clar sunt niste piromani ucigasi!
 • +8 (24 voturi)    
  gaina sau ou-u (Luni, 25 octombrie 2021, 10:04)

  Fauci_arestatima [utilizator]

  Deci virusu a fost creeat pt vaccin si nu invers :)
 • +3 (31 voturi)    
  American virus (Luni, 25 octombrie 2021, 10:13)

  tarsim [utilizator]

  Si cat ne-a mintit imbecilul portocaliu cu China virus! AIa care se stia vinovat acuza cel mai tare pe altii!
 • +5 (17 voturi)    
  .. (Luni, 25 octombrie 2021, 10:23)

  albastru de Romania [utilizator]

  acum decat un razboi planetar sa ne mai reduca numarul, s-o fi mers pe varianta asta

  sa ii multumim dlui Manager planetar , ca a ales varianta light
 • +3 (17 voturi)    
  Un virus care omoara mai ales negri si hispanici (Luni, 25 octombrie 2021, 10:42)

  D-or [utilizator]

  Nu avea cum sa apara in China, din simplul motiv ca acolo nu exista astfel de populatii.
  Iar natura nu creaza singura nimic inutil, just in case.
  In China ar fi aparut in mod natural virusi specializati pe asiatici.
  Americanii au constatat ca vulnerabilitatea si mortalitatea la negri si hispanici e de 3 ori mai mare decit la albi.
  • +4 (8 voturi)    
   Pai chinezii sunt asiatici (Luni, 25 octombrie 2021, 14:13)

   Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Poate ca virusul nu e terminat, poate a scapat inainte sa-i regleze toate bujiile. Sau poate e doar o etapa menita sa faca transfer de cunostinte.
  • +1 (1 vot)    
   pt fraieri (Marţi, 26 octombrie 2021, 8:33)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Ia de vezi pe continente care sunt cele mai lovite? Africa are cam 20% morti fata de celelalte! Iar daca o iei dupa populatie EU e cea mai "tare" ca nr de morti si bolnavi.
 • +18 (28 voturi)    
  Ia te uita (Luni, 25 octombrie 2021, 10:49)

  Crop [utilizator]

  Inca un punct unde conspirationistii au avut dreptate. Asta pe langa certificatr covid si isteria presei.

  Jalnic ca hoitnews a preluat articolul la aproape 25 de zile de la aparitie. Mai patetic e ca jurnalistii de la acest site scriau articole de condoleante dar nu se preocupau de toate informatiile, doar cele ce convin.

  Hai ca mai aveti de bagat cu Trump si cat de fain e Fauci.
  Ha
 • +2 (24 voturi)    
  Deci nu e chinezesc, (Luni, 25 octombrie 2021, 11:15)

  yol [utilizator]

  e american virusul…
  S-a stricat si placa lu trump!:)))
 • +3 (37 voturi)    
  teorie vs stiri oficiale (Luni, 25 octombrie 2021, 11:47)

  marie-cu-palarie [utilizator]

  Diferența dintre „teoria conspirației” și știri oficiale e doar una de timp.

  „Teoria conspirației” discuta de dictatură sanitară în martie-aprilie 2020. Știrile oficiale au anunțat implementarea ei abia 12-15 luni mai târziu.

  „Teoria conspirației” discuta despre gain of function research funded by Faucci/NIAD încă din septembrie 2020. Știrile oficiale o anunță abia 12 luni mai târziu (13 luni în cazul știrilor în limba română).

  Asta e. Atât s-a putut.
  • 0 (32 voturi)    
   stau si ma intreb (Luni, 25 octombrie 2021, 13:07)

   GNG [utilizator] i-a raspuns lui marie-cu-palarie

   cine sunt cei care dau minus si acum , cu dovada in mana? Ce contraargument pot aduce la un document scris? Sa fie fals documentul?
 • -4 (30 voturi)    
  ONG-urile nu sunt controlate (Luni, 25 octombrie 2021, 11:52)

  jescu [utilizator]

  Sunt foarte multe ONG-uri si unele din ele au intentii obscure, diferite de ce declara in mod real. Inchiderea centralelor nucleare in favoarea carbunelui si gazelor, schimbare de lideri politici, spionaj, si multe alte lucruri se intampla prin ONG-uri ca paravan. Acum si coronavirusul pare ca e mai mult decat o simpla scapare din laborator. Daca pana acum credeam ca coronavirusul e un accident nefericit, scapare accidentala din laborator, acum inclin mai mult ca poate ca unii stiau ca acel laborator avea probleme de siguranta, si au finantat ceva foarte periculos exact in acel laborator.
 • +4 (36 voturi)    
  Lovitura lui peste prajit (Luni, 25 octombrie 2021, 12:02)

  iolea [utilizator]

  Titlu click bait si dezvaluiri fasaite. Lucrurile astea se stiau de mult, nu aduc nimic nou, afara de chestiuni birocratice ca au uitat unii nu stiu ce raport care nu spune nimic concret.
  • -1 (33 voturi)    
   ce dovada mai vrei? (Luni, 25 octombrie 2021, 13:14)

   GNG [utilizator] i-a raspuns lui iolea

   Stii sa citesti printre randuri? Ce crezi ca inseamna asta: "EcoHealth Alliance a cerut în 2018 un grant de 18 milioane de dolari pentru a testa coronavirusuri cu scopul de a „evalua potențialul de creștere” al infecțiozității acestora în rândul oamenilor." ? Sau asta, ceva mai clara: "Primul este că EcoHealth Alliance, un ONG din New York care lucrează cu laboratoare din întreaga lume pentru a face cercetări menite să prevină epidemii de boli infecțioase, a finanțat într-adevăr cercetări care au dus la îmbunătățirea unui coronavirus ce infectează liliecii pentru a avea un potențial mai mare de a infecta oamenii.
   ". Subliniez partea importanta: ..."îmbunătățirea unui coronavirus ce infectează liliecii pentru a avea un potențial mai mare de a infecta oamenii." Daca nu ai alt argument, cu care sa combati, abtine-te ...
 • -1 (27 voturi)    
  asta ptr cine avea ... (Luni, 25 octombrie 2021, 12:11)

  GNG [utilizator]

  ... intrebari legate de aparitia virusului tocmai in Wuhan. Un virus fabricat si "scapat" de sub control. Trebuie investigat daca a fost accident sau premeditat...
 • +4 (28 voturi)    
  Fauci derangement syndrome (Luni, 25 octombrie 2021, 12:32)

  veratec [utilizator]

  Toti anti-maskerii si anti-vaxerii urla de doi ani importriva acestui mare epidemiolog. Asta e boala mintala.
 • +8 (12 voturi)    
  UAU (Luni, 25 octombrie 2021, 17:09)

  gigilu [utilizator]

  ce s-o fi intamplat de a recunoscut stapanul ca fauci a fiinantat afacerea cu virusul chinezesc? Ca de un an de zile urla unii ca asta facea.Acu' ca a mintit si in Congres, or sa-l dea in sfarsit jos?Ca sta cocotat in varful cracii si minte de ingheata apele de fiecare data cand deschide gura. Ori inca nu s-a dat liber la asta. Cat era Trump de presedinte n-a putut sa-l dea afara, deci fratele cel mare ii oferea protectie maxima.
 • +6 (14 voturi)    
  Ne-am facut de rahat ! (Luni, 25 octombrie 2021, 19:05)

  rapidos [utilizator]

  Adica , cu Tataru in frunte , nu ne-am prins ca americanii sunt de vina !?pai , ce-a facut Ciuca , in loc sa le dea peste bot ca ne-a omorat poporul Roman , vrea sa fie P.M. ? Trebuia sa le dea o boamba cu marmelada peste ochi , sau un sendvici de articulatii peste obraji ! Nu cumva , acum e prea tarziu , au murit o gramada de comune si nu mai au pnl-isti ce sa conduca ! Mama lor de PDL-isti !
 • +8 (12 voturi)    
  Peter Daszak (Luni, 25 octombrie 2021, 20:38)

  RM01 [utilizator]

  De ce nu spuneti ca OMS a trimis toamna trecuta in China ca sef de echipa care sa investigheze originea coronavirusului, pe presedintele ONG-ului EcoHealth Alliance, Peter Daszak, ?
  Cand si unde in istorie, criminalul a fost trimis la locul crimei sa stranga probe?
  • -2 (4 voturi)    
   In istoria in care (Marţi, 26 octombrie 2021, 3:33)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui RM01

   OMS este condusa din umbra de China. Adica istoria recenta.

   Pacatul insa nu e doar de parte OMS, The Lancet (brinatinci) l-au facut pe Daszak chiar shef de shef al echipei de investigatie (separata de OMS), sef care a cooptat 27 de specialisti sa declare in jurnalul Lancet ca nu exista suspiciuni cum ca ar fi fost scapat din Wuhan.

   Inteleg ca Fauci e foarte bun ca tap ispasitor, dar nu cred ca omul stia de ceea ce se intampla in culisele unei masinarii pe care China a pus mana, asa cum a pus mana spioana rusoaica Maria Butina pe mai multi asociati politici americani. Sunt multe forte ce joaca impotriva SUA, dar nu as merge pana intr-acolo sa spun ca americanii au planificat totul. Doar s-au lasat jucati... iar si iar.
   • +3 (3 voturi)    
    Fauci nu e tap ispasitor. (Marţi, 26 octombrie 2021, 8:26)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui bardiCristi

    Are destule in mailuri care sa il inscrie la protagonist. Plus ca parca conduce NIAID, adica una din putinele institutii care a aratat poze SEM/TEM cu virusul in anul 2020, cand nu se stie unde erau celelalte mii de microscoape electronice din lume si de ce nu aveau abilitatea sa vada ce vede NIAID.
    Unul din mailurile primite de el este explicit in privinta faptului ca genomul poate sa para "engineered" la o privire mai circumspecta.
    Nu vom stii multe peste asta momentan, dar s-a facut ca ploua in fata reprezentantilor Americani cand a fost vorba de sponsorizarea "gain of function". A mintit cu buna stiinta, deci e departe de a avea lauri si filme la Hollywood cu fata lui.
 • +1 (1 vot)    
  Exemplu clasic (Marţi, 26 octombrie 2021, 9:01)

  Dalla [utilizator]

  de încă un dosar nerezolvat și viitor subiect de film hollywoodian, alături de cele despre JFK, 9-11, Irak, Guantanamo, UFO Files, asaltul Capitoliului etc.

  Nasol e că de data asta vor fi milioane de morti, care n-o să mai apuce să vadă filmul...

  Până dau colțul, ar putea totuși să vadă sezonul 1 de la House of Cards, care explică poate cel mai bine cauzele tuturor acestor breșe sau nesincronizări de "Intelligence": bad politics.

  În expresii neaoșe, cazul ăsta ar echivala cu "nu știe stânga ce face dreapta", "și-au dat cu stângu-n dreptu'", "și-au furat singuri căciula", sau "prost să fii, noroc... că ești".

  Noroc că politicienii noștri nu au în grijă sănătatea și viitorul planetei, că eram de mult oale si ulcele, toate națiile.
 • 0 (0 voturi)    
  poem dedicat grupajului Faucci (Marţi, 26 octombrie 2021, 10:01)

  Atlantul [utilizator]

  Odiseea firelor de nisip

  Stiu ca nu stiu,
  Stiu ca sunt neinsemnat precum un fir de nisip,
  Stiu ca cele mai bogate 10000 familii de pe pamant
  Pot lasa bani pentru 10000 de vieti fiecarui stranepot al lor
  Si mai stiu ca niciunul din stranepotii lor
  Nu va putea trai nici o viata
  Daca cele 7 miliarde de fire de nisip
  Vor epuiza toate resursele pamantului


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by