Ministerul Apărării Naţionale organizează, luni şi marţi, cu prilejul Zilei Armatei României, un nou maraton de vaccinare în șase spitale militare din țară.

Oameni la vaccinareFoto: Freepik

Maratonul ''Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!'' se va desfăşura în şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19, precizează MApN citat de Agerpres.

Cetăţenii care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând de luni, ora 8,00, până marţi, ora 20,00, în centrele de vaccinare care funcţionează la:

  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" din Iaşi;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca;
  • Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa;
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova;
  • Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara.

Procesul de vaccinare pentru persoanele care s-au programat deja în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfăşura în regim normal, conform programărilor existente.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin și că în acest moment, în România, peste 40% din populația adultă s-a vaccinat.

Gheorghiță a făcut un apel către universitățile de medicină să organizeze maratoane ale vaccinării în marile orașe și a precizat că un astfel de maraton se va desfășura la București în fiecare sfârșit de săptămână, până la finalul anului.