Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă sâmbătă că rata de vaccinare din oraş a ajuns la 56%, iar în perioada 18 - 21 octombrie peste 8.300 de persoane au făcut prima doză.

Centru de vaccinareFoto: CNCAV

„Cluj-Napoca: Rata de vaccinare a ajuns la 56%, probabil cea mai mare din România. Felicitări, dragi clujeni”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, primarul din Cluj-Napoca, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, o rată mai mare de vaccinare înseamnă mai puţine persoane la terapie intensivă, mai puţine decese şi o reducere a presiunii pe sistemul medical.

”Drumul spre revenirea la normalitate trece prin vaccinare. Primăria sprijină şi menţine deschise toate centrele de vaccinare. Va rugăm, dragi clujeni, să continuaţi vaccinarea”, a mai declarat primarul.

Conform datelor transmise de acesta, în perioada 18-21 octombrie, 16.485 de clujeni s-au vaccinat, dintre care 8307 cu prima doză.

”Responsabilitatea comunităţii clujene de a-i proteja pe cei din jur şi de a reduce riscul de răspândire a virusului este clară: Tendinţa de creştere a procesului de vaccinare la nivel local este într-o continuă creştere. Aşadar, la sfârşitul acestei săptămâni, la nivelul municipiului, acoperirea vaccinală cu două doze este de 50%. Felicit clujenii pentru rata ridicată de vaccinare şi încurajez pe oricine să facă acest pas! Împreună, prin vaccinare, învingem pandemia şi revenim la normalitate”, a mai transmis primarul.