Peru, ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii cauzate de Covid-19 din lume, a depăşit pragul de 200.000 de decese din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat vineri Ministerul peruan al Sănătăţii.

Coronavirus PeruFoto: Sergi Rugrand / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Aproximativ 25 de noi decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore de către minister, împingând ţara sud-americană peste acest prag simbolic. Ţara cu 33 de milioane de locuitori a înregistrat peste 2,2 milioane de cazuri.

Cu 6.065 de decese la un milion de locuitori, Peru are cea mai mare rată a mortalităţii cauzate de Covid-19 din lume, potrivit unui număr AFP bazat pe cifre oficiale.

Acest prag simbolic este depăşit în contextul în care numărul de cazuri noi şi decese zilnice scade datorită progresului campaniei de vaccinare, chiar dacă autorităţile se tem de un nou val declanşat de varianta Delta predominantă acum în ţară.

Numărul deceselor cauzate de virus a scăzut din aprilie, când era la 2.500 pe săptămână. Săptămâna trecută, au fost înregistrate 169 de decese, conform cifrelor oficiale.

Scăderea numărului de cazuri noi a permis guvernului să relaxeze anumite restricţii şi să reactiveze anumite părţi ale economiei.

Restricţiile pe timp de noapte au fost reduse la doar două ore, în timp ce restaurantele au acum permisiunea să funcţioneze la capacitate maximă.

Numărul deceselor din Peru este, în America Latină, depăşit în valoare absolută doar de Brazilia şi Mexic, ţări cu populaţii de şapte, respectiv de patru ori mai mari. (News.ro)