Orașul Beijing își va testa unii dintre locuitorii săi după cea depistat câteva cazuri de Covid în suburbiile capitalei chineze legate de un grup de turiști, a informat vineri presa de stat, citată de AFP.

Testare coronavirus ChinaFoto: Pan Yulong / Xinhua News / Profimedia

China menține o politică de sănătate care vizează „zero infecții”, cu prețul unei monitorizări stricte a mișcărilor și o limitare drastică a intrărilor pe teritoriul său.

Dar țara asiatică identifică totuși în mod regulat cazuri sporadice.

China a înregistrat astfel în ultimele zile zeci de pacienți cu Covid-19, toți legați de un cuplu în vârstă care a participat la o călătorie turistică organizată.

Potrivit autorităților sanitare, patru persoane au fost testate pozitiv la întoarcerea la Beijing. Toți au călătorit în Mongolia Interioară (nord), unde a fost detectat noul focar.

Ca răspuns, aproximativ 35.000 de persoane din districtul Changping în care locuiesc, în nord-vestul Beijingului, vor fi, de asemenea, testate, a informat oficial China New Agency. Momentul nu a fost specificat.

Noul focar de epidemie se află la mai mult de 650 km de Beijing, în orașul de graniță Erenhot, la marginea Mongoliei. Locuitorii de acolo au primit ordin să stea acasă.

Deteriorarea condițiilor sanitare din această regiune carboniferă este cea mai gravă pentru China, afectată de penuria de energie electrică, în special din cauza incapacității de a-și alimenta centralele cu cărbune, care sunt foarte dependente de acesta.

Ministerul chinez al Sănătății a raportat vineri 28 de noi cazuri locale de Covid-19 la nivel național.