Focşaniul a intrat în carantină începând cu noaptea de joi spre vineri, după ce rata de infectare cu coronavirus a depăşit pragul de 7,5 cazuri de Covid la mia de locuitori, transmite News.ro.

Spital Judetean FocsaniFoto: spitalvn.ro

Decizia carantinării oraşului a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, după ce rata de infectare din municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 7,72 cazuri la mia de locuitori.

Hotărîrea a intrat în vigoare începînd cu ora 0.00, astfel că de vineri toţi focşănenii vor trebui să poarte mască pe stradă şi să aibă declaraţie pe proprie răspundere, dacă ies din case între orele 20-5.00, în situaţia în care nu sunt vaccinaţi ori nu au trecut curând prin boală.

Persoanele vaccinate trebuie să aibă certificatul verde.

Joi, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, i-a solicitat primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, să ia urgent noi măsuri pentru a evita o avalanşă şi mai mare a cazurilor de COVID-19 care ar putea duce la imposibilitatea de a mai gestiona pandemia.

Printr-un comunicat de presă, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, solicită primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, noi măsuri în lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Prefectul cere edilului Focşaniului să ia cât mai urgent măsuri precum organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei, deschiderea de centre noi de vaccinare dar şi derularea unei campanii vizibile şi eficiente cu privire la importanţa vaccinării.