Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, joi seară, că valul patru va trece într-un final, dar important este cum va trece şi care vor fi pierderile. Ministrul consideră că, daca vaccinarea nu ajunge la peste 70% din populaţie vom avea ”şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val”, relatează News.ro.

Cseke AttilaFoto: Agerpres

”Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Chiar dacă valul acesta 4 la un moment dat va trece - şi întrebarea este cum va trece - dar evident va trece, noi, dacă ne oprim (...) dacă nu continuăm şi nu mergem până la 70% – peste 70% noi vom avea şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val”, a declarat, joi seară, la Digi 24, ministrul interimar al Sănătăţii.

Acesta a precizat că este foarte important modul în care populaţia se va imuniza: ”Eu dacă am jumătate de populaţie în continuare nevaccinată – hai să spunem că ajungem la 50% - totuşi, sunt 10 milioane de persoane. Sigur, o parte dintre ei mai sunt imunizaţi că au trecut prin boală şi mai este acea discuţie pe care trebuie să o spunem întotdeauna, că toţi vom fi imunizaţi. Trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile unele dintre ele fatale”.

Citește și:

Cseke Attila: Finalul pandemiei nu se întrevede. Putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic