Ucraina a anunţat miercuri că a înregistrat un record de vaccinări antiCOVID în 24 de ore, după ce cu o zi înainte a fost raportat un număr record de decese provocate de coronavirus, pe fundalul unui nou val pandemic, relatează AFP citată de Agerpres.

Vaccinare anti-CovidFoto: Inquam Photos / Octav Ganea / Digi24

Potrivit bilanţului oficial al autorităţilor, 226.587 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la debutul campaniei de vaccinare în februarie în fosta republică sovietică.

Patru vaccinuri anti-COVID sunt disponibile în ţară, însă doar 19% din cei 40 de milioane de ucraineni au fost complet vaccinaţi, potrivit cifrelor oficiale. Imaginile cu cozile lungi de aşteptare în faţa centrelor de vaccinare din întreaga ţară au circulat miercuri pe reţelele de socializare.

"Doar vaccinarea şi respectarea (regulilor) de carantină pot preveni creşterea infectărilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Viktor Liachko miercuri într-un comunicat.

Ucrainenii s-au prezentat la centrele de vaccinare după implementarea luni a restricţiilor sanitare în mai multe regiuni, inclusiv introducerea unui permis de sănătate pentru numeroase locuri publice.

Ucraina, printre cele mai sărace ţări din Europa, a înregistrat marţi 538 de decese zilnice asociate COVID-19, un număr record, în timp ce valul pandemic este agravat de un ritm lent de vaccinare.