Spitalul Județean Buzău a transformat holul în zonă de triaj, din cauză că unitatea este blocată cu pacienții bolnavi de Covid-19. ”Aceasta este imaginea disperării. Se întâmplă acum, la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza valului de persoane infectate cu Covid, triajul s-a mutat pe holuri”, a scris deputatul PNL Gabriel Avramescu pe Facebook care a postat pe Facebook o fotografie cu un șir de paturi amenajate în holul spitalului Județean Buzău.

triaj pe holurile Spitalului Judetean BuzauFoto: Gabriel Avramescu Facebook

În holul spitalului au fost amplasate deocamdată șapte paturi, care sunt deja ocupate de la miezul nopții, scrie Știri de Buzău.

Improvizarea sălii de triaj a fost singura soluție găsită de managerul spitalului pentru ca bolnavii care sunt negativi la Covid-19 să poată sta departe de bolnavii infectați cu Sars-CoV-2.

”Locuri la terapie intensivă nu mai sunt demult. Dacă Spitalul Județean intră în colaps, județul nostru rămâne fără sistem de sănătate. Suntem în război cu un virus parșiv care ne poate ataca oricând mama, sora, fratele. Avem însă arme. Avem VACCINUL! E timpul să fim responsabili, să ne protejăm și să îi protejam pe cei dragi, să ne păzim familia și viața. Buzăul este încă sub media națională la rata de vaccinare. Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună!”, a scris deputatul Gabriel Avramescu pe Facebook postând o fotografie cu paturile zonei improvizate de triaj și o a doua poză cu ambulanțele parcate în curtea spitalului.