Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că reprezentanții acestei instituții au cerut o întâlnire pentru cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică pentru a analiza cauzele dezastrului epidemiologic din România.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafila spune că reprezentanții OMS doresc să ajute țara noastră în campania de vaccinare, dar și a stabili de ce nevoi urgente au spitalele.

Ulterior, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a spus chiar că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea Institutului Național de Sănătate de a carantina Bucureștiul. Asta în pofida faptului că rata de infectare a depășit 16 la mia de locuitori.

Despre situația critică din România a scris și Euronews care a subliniat că sistemul sanitar este copleșit din cauza numărului mare de pacienți Covid nevaccinați.

Sursa citată scrie că mulți români nu au încredere în autoritățile care îi îndeamnă să se vaccineze, ceea ce, parțial, se poate explica prin moștenirea dictaturii lui Nicolae Ceaușescu.