Cele 16 paturi cu oxigen care stăteau nefolosite în plină pandemie la Spitalul Colțea vor găzdui pacienți începând de sâmbătă după-amiază după ce șeful DSU Raed Arafat a semnat ordinul de operaţionalizare imediată a acestor paturi, relatează News.ro.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

”Începând cu data de 16.10.2021, conducerea Spitalului Clinic Colentina, respectiv a Spitalului Clinic Colţea iau măsuri pentru operaţionalizarea imediată a paturilor de terapie intensivă sau cu oxigen cuprinse în propunerea de modificare a structurii transmisă către DSP Bucureşti, primii pacienţi urmând fi primiţi în cursul acestei după-amiezi, de la nivelul UPU din Bucureşti”, se arată în ordinul semnat de Raed Arafat, ”având în vedere situaţia existentă la nivelul UPU Bucureşti, precum şi faptul că Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Clinic Colţea au depus la DSP Bucureşti documentaţia pentru completarea structurii destinate tratamentului pacienţilor COVID-19 pozitivi”.

News.ro a scris sâmbătă dimineață că pe secţia medicală a spitalului Colțea, situată la etajul 2, 16 paturi cu oxigen în care ar putea fi trataţi pacienţii după ce au ieşit din ATI COVID şi a căror stare nu permite externarea stau nefolosite. Conducerea spitalului a trimis un dosar cu documente către DSP Bucureşti în vederea deschiderii acestor paturi pentru pacienţi încă de acum zece zile.

Prin acest dosar, medicii din spital au cerut modificarea structurii funcţionale şi organizatorice a Secţiei medicină internă/compartiment de cardiologie.

Într-un răspuns trimis la solicitarea News.ro, specialiştii DSP susţineau că, în urma analizei acestui dosar şi în urma vizitelor de evaluare pe care le-au făcut la faţa locului, au ajuns la concluzia că dosarul depus este incomplet şi că există neconcordanţe între memoriul tehnic şi nota de fundamentare asumate de conducerea spitalului şi structura funcţională propusă efectiv pentru pacienţii COVID-19 – cazuri confirmate şi pentru pacienţii post-COVID a căror stare nu permite externarea la domiciliu.

În acest răspuns, se mai arăta că zona de spitalizare de zi pentru pacienţi din secţia medicină internă trebuia organizată conform prevederilor legale pentru a fi dată în folosinţă.