Raed Arafat a lansat sâmbătă un apel la mass media, în special la televiziuni, să nu mai promoveze persoanele care pledează împotriva vaccinării, cu tot respectul față de libertatea de exprimare. ”Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să nu se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat șeful DSU.

Raed ArafatFoto: Guvernul Romaniei

Acesta a insistat că aceste voci trebuie cenzurate pentru că dezinformează și manipulează lumea, cu efecte grave, acuzându-i de iresponsabilitate.

”Acum, tot respectul pentru libertatea de exprimare, aș tăia microfonul. (..) Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze”, a declarat Arafat.

Și vineri, medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o altă pledoarie similară și le-a propus românilor un "exerciţiu de imaginaţie" despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare: "Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-aţi lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare?"