Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat de Covid-19. Noua listă intră în vigoare începând cu 17 octombrie.

Terminal Aeroport OtopeniFoto: Agerpres

Modificări față de săptămâna trecută:

- în zona roșie au intrat: Ucraina și Gibraltar;

- în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Albania, Botswana, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos;

- în zona verde au intrat: Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

CNSU a adoptat joi Hotărârea nr. 85 din 14.10.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, care prevede:

  • (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.
  • (2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 17.10.2021, ora 00:00.

Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.