Elveţia speră să crească rata relativ scăzută a vaccinării împotriva Covid-19 cu o serie de noi iniţiative, deşi una dintre cele mai atractive propuneri nu va fi printre ele, relatează miercuri agenția DPA, citată de Agerpres.

Coronavirus ElvetiaFoto: Glories Francois / Abaca Press / Profimedia

O săptămână naţională de vaccinare va avea loc în perioada 8-14 noiembrie, a anunţat miercuri guvernul de la Berna.

Până în prezent, circa 61% din totalul populaţiei a fost complet vaccinată. În schimb, în ţara vecină Germania procentajul este de peste 65%.

Iniţiativa de vaccinare include o campanie de informare care vizează toate mass-media naţionale şi finanţarea pentru centre de vaccinare mobile. Persoanele care nu s-au decis sau care au îngrijorări cu privire la vaccinare urmează să beneficieze de consultări individuale acordate de profesionişti din domeniul medical.

Guvernul a alocat aproape 100 de milioane de franci elveţieni (aproximativ 108 milioane de dolari) pentru acest program.

Cu toate acestea, ideea ministrului Sănătăţii Alain Berset de a recompensa persoanele care îi conving pe alţii să se vaccineze cu un voucher în valoare de 50 de franci, să fie folosită, de exemplu, într-un restaurant, a fost respinsă din cauza nivelului scăzut de sprijin în cantoane.