La nivel national există în acest moment 1 pat ATI destinat COVID-19, în județul Timiș, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică. În Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. În total 1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În data de 8 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, transmite GCS.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 131 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La nivel national există în acest moment 1 pat ATI destinat COVID-19, în județul Timiș. În Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, transmite GCS.

Vezi și: