Pentru a treia zi consecutiv, în spitalele din România nu mai există niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, potrivit ultimelor date transmise joi de autorități.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În 7 octombrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

Potrivit sursei citate, 1.556 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La acest moment, la nivel național (inclusiv București) nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor cu anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.