Pentru a doua zi la rând, miercuri, în spitalele din România nu mai există niciun loc liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date furnizate de autorități.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În 6 octombrie, potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

Ce înseamnă această rezervă operațională?

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

Practic, paturile din rezerva operațională sunt paturi pe care anumite spitale le dețin și au posibilitatea să le operaționalizeze, în afara secțiilor principale de Terapie Intensivă, atunci când numărul de pacienți din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depășește pe cel al paturilor disponibile în secțiile principale.

1.513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile mai precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Citește și: