O fată de 15 ani din Portsmouth, Anglia, a murit de miocardită provocată de Covid, o inflamație a mușchiului inimii, deși nu avea alte boli, fix în ziua în care trebuia să se vaccineze, relatează The Guardian.

Pacient internat la terapie intensiva cu COVID-19Foto: Delphine Mayeur / AFP / Profimedia Images

Jorja Halliday a murit la spitalul Queen Alexandra din Portsmouth la patru zile după ce a fost testată pozitiv la coronavirus.

Familia fetei spune că Jorja, care nu avea alte boli, a dezvoltat simptome caracteristice gripei înainte de a se testa PCR și apoi a se izola acasă.

Duminică fata mânca cu dificultate, iar luni nu putea mânca deloc din cauza durerilor în gât.

Un doctor i-a prescris antibiotice, dar starea fetei s-a înrăutățit, iar medicul care a consultat-o a spus că ritmul cardiac este de două ori mai mare decât ar trebui să fie. Jorja a fost dusă la spital.

”Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de a se recupera. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu putea suporta presiunea. Au făcut cred tot cea putea fi făcut din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze”, a spus mama fetei, Tracey Halliday, 40 de ani.

Rezultatele preliminare arată că Jorja Halliday a murit din cauza miocarditei provocate de Covid.

Halliday a explicat că Jorja era programată la vaccinare marți, dar a fost testată pozitiv sâmbătă, cu doar câteva zile înainte. Plănuia să se vaccineze când ar fi ieșit din izolare. A murit în ziua în care fusese programată la vaccinarea anti-Covid.