Timişoara a ajuns la o rată de infectare de 7,17 la mie, de la 6,58 duminică. Luni este așteptată o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care, potrivit legii, ar urma să fie instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Copiii continuă totuși să meargă la școală și grădiniță și în această săptămână, pentru că reevaluarea situației s-a făcut vineri, 24 septembrie, când rata de infectare în municipiu era sub 6. Reamintim că în localitățile în care rata de infectare trece de 7,5 se instituie carantina de noapte pe toată durata săptămânii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform datelor publicate luni de Prefectura Timiș, luni, rata de infectare în Timișoara a ajuns la 7,17 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență a cazurilor COVID-19 în județul Timiș esta la Moravița - 10,51.

În spitalele din judeţ sunt internaţi 325 de bolnavi cu COVID-19, iar în secţiile ATI sunt 39 de cazuri.

Între timp, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara a înfiinţat o Secţie de Pre-Terapie, ca urmare a creşterii accentuate a numărului de pacienţi cu forme severe şi foarte severe de infecţie cu SARS-CoV-2, dar şi a numărului mic de paturi ATI, parterul Secţiei de Pneumologie fiind transformat în zonă roşie, conform Agerpres. Au fost operaţionalizate 34 de paturi în care vor fi internaţi pacienţii ce necesită suport respirator, dar pentru care nu se poate asigura procedura de intubare.

  • "Din păcate, în fiecare zi creşte numărul pacienţilor care ajung la spital cu forme foarte severe de boală, cu afectare pulmonară de peste 60% - 70% şi uneori chiar de 80% şi care, fără suport respirator, fără oxigen suplimentar, nu supravieţuiesc.
  • Am fost nevoiţi să deschidem această secţie, întrucât Terapia (ATI, n.r.) noastră este mică şi nu facem faţă. În noua configuraţie, putem să le asigurăm pacienţilor pe care îi internăm în Secţia de Pre-Terapie, tratamentul respirator de care au nevoie. Practic, această secţie funcţionează aproape ca o unitate de terapie intensivă", a declarat, duminică, managerul Spitalului "Victor Babeş", dr. Cristian Oancea.

Luni este așteptată o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care, potrivit legii, ar urma să fie instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Elevii și preșcolarii continuă totuși să meargă la școală și grădiniță și în această săptămână, pentru că reevaluarea situației s-a făcut vineri, 24 septembrie, când rata în municipiu era sub 6, scrie tion.ro.

Potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.

În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În localitățile în care rata de infectare trece de 7,5 se instituie carantina de noapte pe toată durata săptămânii.