Cum a explodat numărul de cazuri de COVID-19 în București? Autorități: Aproximativ 1.400 de îmbolnăviri erau nealocate de către DSP

de V.C., I.H.     HotNews.ro
Luni, 27 septembrie 2021, 14:20 Actualitate | Coronavirus


Explozie de cazuri COVID in Bucuresti
Foto: Graphs.ro
Din cele 5.655 de cazuri de COVID-19 raportate în România luni, 2.559, adică 45,25%, au fost raportate în Capitală. Asta, în condițiile în care în ultimele săptămâni Bucureștiul a raportat zilnic câteva sute de cazuri, cu un maxim de puțin peste 1.000 de îmbolnăviri. "Explozia" numărului de îmbolnăviri vine la o zi de la Congresul PNL, desfășurat sâmbătă și duminică la Romexpo, cu aproape 5.000 de oameni. Explicația autorităților: "în acest interval au fost alocate aproximativ 1.400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice".

În ultimele 24 de ore, în București au fost raportate 2.559 de cazuri de COVID-19, adică peste 45% din numărul total de noi îmbolnăviri. Duminică, în București au fost raportate 653 de cazuri noi de COVID-19, sâmbătă - 808, joi - 991, miercuri - 961, numărul maxim de cazuri săptămâna trecută fiind 1.048.

Tot luni, Capitala a ajuns la o rată de infectare de 4,95 de cazuri la mia de locuitori, în condițiile în care pragul de 4 la mie a fost depășit sâmbătă. În 1 septembrie, incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori în București era de 0,85. După ce rata de infectare trece de 6, școlile trec în online și se instituie carantina de noapte în weekend.

Cum se explică explozia cazurilor în Capitală?


La insistențele jurnaliștilor, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat:
 • "La nivelul municipiului București, în intervalul de referință, au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice.
 • De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice".


Grafic - Numărul cazurilor zilnice de COVID -19 în București - ultimele 30 de zile:Sursă: graphs.ro
---

Grafic - Incidența COVID-19 în București în ultimele 30 de zile:Sursă: graphs.ro


Acuzațiile lui Vlad Voiculescu:


 • "Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.
 • Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost "alocate" de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveți grijă de voi!", a scris Vlad Voiculescu, duminică, pe Facebook
El precizează că nealocat înseamnă "dispărut din orice statistică oficială".Vlad Voiculescu: Șansele ca școala să treacă în online săptămâna viitoare sunt de aproape 100%
Fostul ministru al Sănătății afirmă, de asemenea, că, aproape sigur, școlile vor trece în online de săptămâna viitoare: "În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%".

 • Mai mult, spune Vlad Voiculescu, incidența de 6 la mie în București - prag de la care școlile trec în online - ar trebui să fie calculată nu mai departe de ziua de marți, dacă alocarea testelor "dispărute" din raportările DSP nu va fi întârziată: "De fapt, dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Orice întârziere după ziua de marți nu va fi altceva decât fie un rezultat al neputinței instituționale, fie al unei comenzi politice."
 • "Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii."
 • "Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele - inclusiv cele pentru copii - sunt pline!", este mesajul lui Vlad Voiculescu.

Şefa DSP Bucureşti: "Nu am alocat cazurile din lipsă de personal, nu le-am ascuns"
Șefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a comentat pentru News.ro, afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii, ea susținând că Vlad Voiculescu este cel care a schimbat, încă din martie, modul de calcul al incidenţei cazurilor în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate.

Ea admite însă că o parte dintre cazuri nu au fost alocate, susținând că motivul este lipsa de personal.
 • "În primul rând că nu putem să vorbim despre aceste titulaturi de furt, de ascuns, întrucât ele se află în CoronaForms.
 • Faptul că, într-adevăr, în acest moment o parte din ele nu au fost alocate, ca să înţelegem despre ce este vorba, avem un număr de teste, care sunt de exemplu în Bucureşti.
 • Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe Bucureşti, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare şi să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat, fie de unde provine, pentru că toate aceste teste sunt lucrate pe Bucureşti, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iaşi, fie în alte localităţi, doar că au venit în Bucureşti şi s-au infectat”, afirmă şefa DSP.
Ea a mai susținut că cele trei zile la care face referire Vlad Voiculescu nu se regăsesc în rata de incidenţă decât de astăzi, fiind prima zi în care persoanele confirmate cu COVID în ziua de 23 a lunii se regăsesc în rata de incidenţă:
 • ”Deci nu este vorba despre nicio fraudă (...) ele sunt toate în CoronaForms.
 • În momentul în care vorbim de cum se calculează rata de incidenţă, sunt puţin surprinsă pentru că, în momentul în care a venit ca ministru, domnul Vlad Voiculescu a modificat acest lucru, iar în acest moment cele trei zile la care face referire domnul ministru abia încep să se regăsească în rata de incidenţă.
 • Astăzi este prima zi în care pozitivii din 23 septembrie se regăsesc în rata de incidenţă, în calculul ratei de incidenţă, pe de o parte. Pe de altă parte, rata de incidenţă nu este calculată de către DSP Bucureşti. (...)
 • Nu are legătură cu congresul PNL. În primul rând, rata de incidenţă astăzi se calculează pentru pozitivii din data de 10-23 septembrie, cu 3 zile în urmă. Aşa şi calculul acelor zile, tot cu 3 zile în urmă. Repet, această rată a incidenţei nu este calculată de către DSP Bucureşti".
Șefa DSP București a mai spus pentru News.ro că datele nu au fost alocate la timp din lipsă de resursă umană, dar ele nu influenţează rata de incidenţă avută până în acest moment:

"Dar datele nu au fost alocate, într-adevăr, este o diferenţă, alocate pe judeţ, pe sector în parte. (...) Aceste alocări nu au fost făcute întrucât, în momentul de faţă, la nivel de DSP, lucrăm cu 100 de detaşaţi, într-o locaţie pe care eu efectiv am reuşit să o găsesc, am cerut sprijn inclusiv şi săptămâna trecută în ultima videoconferinţă pe care am avut-o la Prefectură către toate entităţile, să ne susţină pentru a găsi un spaţiu mai mare, astfel încât să putem să avem suplimentar personal detaşat, încă suntem în căutări, iar în momentul de faţă lucrăm cu 100 de medici în program de 10 ore, 10-12 ore, de luni până duminică".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25317 vizualizari

 • +60 (70 voturi)    
  mda (Luni, 27 septembrie 2021, 14:37)

  SoulSearcher [utilizator]

  mama lui de vlad voiculescu`... cum s-a bagat el in seama si a dat de gol masluirea cifrelor de catre DSP :DDDDDDD

  huoooooo, vezi de aia nu merge nik in tara asta.. romanul este specia umana care prefera sa fie mintit pe fata, si sa se prefaca ca totul e ok...

  cum apare cate unul si da cu adevarul de gard.. cum iese cu nasol
  • -20 (30 voturi)    
   Gata, v-ati consumat indignarea proletara? (Luni, 27 septembrie 2021, 16:30)

   Sympa [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Gata, v-ati consumat indignarea proletara?

   Acum nici 3 luni erati bot in bot cu Citu. (Sa ne intelegem: Citu e Uraganul Perfect pentru Romania, dar asta numai in cooperare cu USRi).

   Acum nici 3 luni, nu caraia nicun USRi-st pe probleme majore, cum ar fi achizitia a 120 de milioane de vaccinuri pentru o populatie vaccinabila de ~15 milioane. Retorica oficiala era "cu doua doze am invins pandemia"; Catu si acolitii au cumparat de 4x mai mult...dar ce sa vezi...niciun USRi-st nu s-a indignat progresisto-proletar-trezit. Si, ce sa mai vezi, Ministerul Sanatatii era detinut chiar de aceasta factiune a securistilor prosti, denumita USRi.

   Dar hey, ce aprigi au fost securistii astia cand se vorbea de cateva mii de lei paguba (facuta de altii) si ce tacuti sunt cand se arunca in vant sute de milioane de euro, bani publici ("nu, nu e paguba, ei nu fac pagube;-((!")!

   Ma rog, ideea e simpla: tineti-va flegmele; o sa le adunati - FOARTE CURAND - cu limbuta, cum ati facut deobicei.
   Citu ramane la fel de prost ca atunci cand Orlando facea misto de el, la fel de jigodie ca atunci cand manarea leul cu informatii din interior, de la banci, la fel de penal, ca atunci cand facea puscarie prin America...dar va urina cu bolta pe voi si veti intra iar in extaz. Ca atunci cand urineaza pe voi Klaus, un Citu mai teuton, care-l depaseste pe prostovanul actual....d'aia romanii l-au pus presedinte.
   • 0 (2 voturi)    
    Da, să folosiți mai des asta cu Uraganul Perfect (Luni, 27 septembrie 2021, 17:40)

    rusul.viclean [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

    spor la postat comentarii!!!
   • +1 (1 vot)    
    ce e aia progresisto-proletar-trezit (Luni, 27 septembrie 2021, 22:54)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

    ce e aia progresisto-proletar-trezit ?
    Nu a achizițioant nimeni 120 de milioane de doze de vaccin Covid 19, de unde le scoateți mă ?!
    Ce legătură este între Serviciul Român de Informații și partidul politic USR+ ?
   • -1 (1 vot)    
    lol (Marţi, 28 septembrie 2021, 9:09)

    YamamotoIsoroku [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

    Daca tu crezi in achizitionare de 120 milioane de doze de vaccin probabil ca stii de mult ca Regina Angliei este reptilian !
  • +9 (11 voturi)    
   la DSP Bucuresti sunt oamenii PNL si PSD (Luni, 27 septembrie 2021, 17:28)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   La CLUJ cei de la DSP au ascuns cifrele reale pana in ziua cand s-a terminat UNTOLD


   Parca PSD facea o comisie de ancheta sau nu mai e cazul acum cand s-a refacut USL2?
 • +51 (55 voturi)    
  sigur nealocare... (Luni, 27 septembrie 2021, 14:41)

  gabone [utilizator]

  Ca doar ce altceva putea fi? Doar nu se pune problema de minciuni si omisiuni pentru a nu deranja alegerea sefului penele... clar ca nu...
 • +50 (52 voturi)    
  aha (Luni, 27 septembrie 2021, 14:42)

  sucaa [utilizator]

  fix inainte de congresul pnl nu era personal, corect? pana acum nu a fost vreodata sincopa asta...
  si tipau ca Voiculescu minte, mama vostra de penali.
  Si or sa mai vina cate 1500 pe zi inca vreo doua zile ca sa intre toti cei 4000 lipsa :)
 • +51 (55 voturi)    
  puie mnl (Luni, 27 septembrie 2021, 14:42)

  bili_coiosu [utilizator]

  Au ascuns numarul cazurilor ca sa-si poata tine congresul. Veti ajunge la groaba de gunoi a istoriei la urmatoarele alegeri, PeNaLilor
  • +16 (20 voturi)    
   mda (Luni, 27 septembrie 2021, 15:03)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui bili_coiosu

   asa se tot zice si despre PZD... si uite iar sunt primii in sondaje...

   lumea e proasta si uita repede.. si se uita doar la celebrele replici care ar trebui brevetate international:

   "va marim pensiile si salariile.. doar sa ne votati"

   trist :((((
   • -6 (8 voturi)    
    Nope....te scot din "tristete" (Luni, 27 septembrie 2021, 16:51)

    Sympa [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

    Uite, imi fac mila de tine si te actualizez, sa te scot din tristete.
    "Apocalipsa" crsterii salariilor, pensiilor si nivelului de trai NU VA MAI FI in viitorul previzibil al Romaniei...deci tristetea ta e rau plasata.

    Romanii, cu votul lor, l-au trimis la puscarie pee singurul politician de varf care si-a propus si a urmarit consecvent cresterea nivelului de trai al romanilor. Intr-o asemenea conjunctura, ce politician - nu conteaza partidul - va mai fi dispus sa lupte cu sistemul securist, sa mai scape cate ceva din bogatiile tarii si spre omul de rand? Niciunul; doar daca nu e masochist.

    PSD defectase din mana sistemului, dar imediat dupa arestarea lui Dragnea, securistii si-au revenit, s-au reinstalat si au reinfectat tot cee ce fusese curatat inainte. Pe cale de consecinta, cresterea economica a disparut chiar inainte de pandemie, deficitul bugetar s-a triplat, cresterile prevazute/aprobate de pensii si salarii au fost anulate, etc.
    NU s-au intamplat nasoale cu pensiile speciale; superputerea si superimunitatea securistilor/magistratilor, etc...dar hey, cineva trebuie sa profite, nu?
    • +2 (4 voturi)    
     este trist (Luni, 27 septembrie 2021, 17:33)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

     ca exista oameni care inca mai cred ca cresterea din condei a pensiilor si salariilor de catre politicieni aduce bunastare...
     ca inca mai exista oameni care spun despre dragnea ca "sa mai scape cate ceva din bogatiile tarii si spre omul de rand" dupa ce el si-a luat tot din condei o insula. Exprimarea ta este buna "sa mai scape cate ceva". Asta este nivelul. Sa fure, dar sa ne dea si noua chiar daca nu muncim. Parca da de la el din buzunar.
     Banii pe care ii promitea dracnea sunt din munca noastra, din impozitele platite de noi si nu sunt adusi de la el de acasa.
     In momentul in care maresti din pix salariile si pensiile, scade valoarea banului si ajungi sa cumperi mai putin decat cumparai inainte de pomana de la politicieni.

     este trist ca nu ganditi si restul oamenilor sufera. Ca in final sa apari pe aici sa dai vina pe ceilalti... incredibil!
     • 0 (2 voturi)    
      Cresterea "Din condei" certificata de UE, FMI, BM (Marţi, 28 septembrie 2021, 2:00)

      Sympa [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

      - Daaaa, cresterea "Din condei" a fost certificata de UE, FMI, BM, etc. Probabil niste nenorociti de pesedisti si aia, altfel nu se eSplica. Ia zi tu, Sucaaa, cum e?
      - Daaaa, Dragnea "a furat" o insula (care e tot acolo)...fapta pe care tot aparatul politienesc si al procuraturii din Romania n-au reusit s-o detecteze sau s-o documenteze de vreo 5 ani de cand a aparut subiectul. Dar hey, si astia sunt platiti de Dragnea, asa ca, ia zi tu, Sucaaa, cum e adevarul?

      Mai Sucaaa, intr-un singur loc realitatea ta atinge realitatea oamenilor normali: acolo unde spui ca, pe timpul lui Dragnea, bugetul din care se plateau pensiile si salariile se forma din munca oamenilor, din mersul economiei (si mai putin din imprumuturi). Asa era.

      Azi, in mareata era Citu, Romania se imprumuta de trei ori mai mult doar ca sa faca - cu taraita - 90% din ceea ce se facea pe timpul lui Dragnea. Pentru tine o fi mai bine asa; asta o fi motorul ascuns la cresterii economice...dar vai, "cresterea", cresterea Citu-USRi de acum incepe cu semnul minus. La voi, asta o fi formula succesului, mai stii? Sigur ca - cu cat mai multe datorii de tara- copiii tai or s-o duca mai bine. asa-i la voi, pe invers.

      A, sa nu uit: da' pe vremea nenorocitului de Dragnea, a crescut cartoful cu 20 de bani ("Apocalipsa, muica!") si de la al 1000-lea kil de cartofi cumparat lunar, bietul pensionar nu mai vedea cresterea. Nasol, e?

      Azi, in schimb e bine: cresc toate, dar hey, ce vinovat e Dragnea de cresterea gazului si electricitatii AZI, pe guvernarea Citu, nu-i asa?

      A, daaaa, pentru USRi, azi, Citu e indezirabil, da' ce ventuze lipiserati de funduletul lui mititel cu numai 3 luni inainte! Hehehe, tot Dragnea e vinovat.
      Hai, sanatate! Ai nevoie; Dragnea te bantuie.
    • +1 (3 voturi)    
     Nimic despre statul paralel? (Luni, 27 septembrie 2021, 17:42)

     rusul.viclean [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

     Și de ce nu mai amintiți deloc de binom, câmpul tactic și celelalte??? Vă platim degeaba!
  • +17 (19 voturi)    
   exact (Luni, 27 septembrie 2021, 15:20)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bili_coiosu

   astia au sacrificat partidul, oamenii si tara ca sa iasa jeguy asta ordinar !

   totu pt 3 ani de furt, ca dupa aia pnl o sa ajunga mai rau ca pnctd
 • +37 (41 voturi)    
  Clar1 VVoiculescu e de vina! (Luni, 27 septembrie 2021, 14:46)

  bogdan1477 [utilizator]

  A cobit si a atras ghinionul!
 • +18 (20 voturi)    
  Hahaha (Luni, 27 septembrie 2021, 14:49)

  Unforgiven [utilizator]

  Mai bine nu s-ar mai raporta nimic, ca asa se face in dictaturile consolidate.
  Mai baieti, nu va fie frica si comunicati zero cazuri, ca sa avem o imagine infailibila a guvernului care conduce tara exemplar, in schimb bagati restrictii ca sa nu se raspandeasca covid!
 • +20 (20 voturi)    
  Le-au "ratacit" (Luni, 27 septembrie 2021, 14:49)

  BauBauBau [utilizator]

  Le-au pus deoparte pana trece congresul.
 • +17 (19 voturi)    
  E de vina (Luni, 27 septembrie 2021, 15:00)

  Costi888 [utilizator]

  VV ca nu are facultatea terminata :)))
 • +24 (26 voturi)    
  ... (Luni, 27 septembrie 2021, 15:02)

  cartograful [utilizator]

  Cred ca n-a mai vazut Romania asemenea raportari masluite de pe vremea nebunului aluia de Ceausescu. Bine-am ajuns! Sau ne intoarcem la matca :(
 • +17 (19 voturi)    
  au ajuns din greseala in urnele de vot (Luni, 27 septembrie 2021, 15:03)

  Francisc 1 [utilizator]

  si abia azi le-au gasit , simplu!
 • +19 (23 voturi)    
  "Au murit copii..." (Luni, 27 septembrie 2021, 15:05)

  n_a [utilizator]

  Aceasta constatare ingrozitoare putea fi auzita pe strazi in zilele "Revolutiei", strigata din piepturile zecilor/sutelor de mii de oameni iesiti in strada; cei care au trait acele zile stiu despre ce e vorba.
  Facem un salt de 30 de ani si vedem, cu consternare si furie inabusita, ca sanatatea noastra, a parintilor si a copiilor nostri nu valoreaza mai mult decat atunci, in ochii vremelnicilor ajunsi la putere. Dar, durerea e mult mai mare, pentru ca pe astia de acum i-am votat cu mainile noastre.
  Cum poti sa fii atat de parsiv, de lipsit de scrupule si de un minimum de omenie, incat sa calci in picioare o tara intreaga, doar ca sa propulsezi in scaunul puterii niste oameni atat de mici?
  Cum poti sa sacrifici deliberat, dupa calcule politicianiste miselesti, sanatatea copiilor acestei tari? Cum poti sa asisti nepasator la criza profunda care a cuprins tara, si pe care voi ati provocat-o?
  Nu gasesc cuvinte sa va caracterizez.
  Cuvinte ca cele din titlu nu trebuie sa mai fie vreodata auzite pe strazi, in contextul nepasarii si lacomiei voastre, caci, altfel, nu veti gasi gaura in care sa va ascundeti!
 • +22 (24 voturi)    
  Demn de o tara banaiera in stilul PNL (Luni, 27 septembrie 2021, 15:19)

  Rezistam [utilizator]

  PNL se dovedeste a fi un PSD bis, dezamagirea mea este totala, dar jur ca nu mai votez in viata mea un candidat PNL.
 • +6 (12 voturi)    
  Vai ce metodologie proasta ! (Luni, 27 septembrie 2021, 15:33)

  Emma12 [utilizator]

  Alocarea nu trebuie facuta in urma anchetelor epidemiologice, ci instantaneu atunci cand se inregistreaza buletinul de recoltare a probei de la pacientul posibil/probabil. Cand vor fi 10 000 de cazuri pe zi chiar credeti ca alocarea se va face intr-un timp rezonabil ???
 • +7 (7 voturi)    
  si mai sunt 6681 (Luni, 27 septembrie 2021, 15:43)

  coregrafu [utilizator]

  42. Mun. București 202356 2559 4,95
  43. Din
  străinătate** 1488 15
  44. Cazuri noi
  nealocate pe
  județe 6681* -1196
  TOTAL 1.199.761 5.655
  *Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul
 • -4 (10 voturi)    
  "Romania, tara alegerilor fraudate bine!" JKW! (Luni, 27 septembrie 2021, 16:10)

  mike123 [utilizator]

  Masluirea Rezultatelor si Furtul Alegerilor (si nu numai) este specialitate PNL-ista, incurajata de Johanis ......
  chiar si USR-ista! (Clotilda stie mai bine!)
 • +8 (10 voturi)    
  PNL = PSD = USL (Luni, 27 septembrie 2021, 16:18)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  PNL = PSD = USL
 • +7 (13 voturi)    
  Ciobolanii Galbeni, la fel ca Ciobolanii Rosii! (Luni, 27 septembrie 2021, 16:21)

  Fu Leng [utilizator]

  Romania e condusa de Ciobolani, de orice culoare ar fi ei!!! Rusine bah,
 • +15 (17 voturi)    
  Culmea e ca personalul care a prelucrat cazurile . (Luni, 27 septembrie 2021, 16:23)

  Statisticianul [utilizator]

  A aparut chiar duminica.
  Ar trebuie dosar penal pentru asa zisa doamna sefa.
  Greu de crezut insa ca se poate aplica legea in Romanica.
 • +2 (8 voturi)    
  Si parca vad vineri, nemernicii zicand (Luni, 27 septembrie 2021, 17:09)

  Ciprian1979c [utilizator]

  ''Am ajuns la 6%, purtati masca singuri in parc, e presiune pe ATI'' - pfff..de aia nu mai pot eu, de ATI, de aia de care ajung acolo, nevaccinati 95% si de doctorii care nu i lasa sa crape! O sa ''port masca'' peste tot....si noaptea 'n somn :))))))))))))))))))))))
  Am facut si covid si vaccin, daca (mai) transmit, sa va feriti de mine, ca eu nu pun masca decat cand vad politia sau paznicu' :D!
 • +4 (10 voturi)    
  cazuri pe naiba (Luni, 27 septembrie 2021, 18:05)

  feedback [utilizator]

  Asta cu tăinuirea cazurilor e nimic pe lângă gimnastica practicată de toată "presa liberă" cu termenii.

  Ce cazuri bre? Teste ieșite pozitiv. "Cazurile" sunt ăia tratați prin spitale sau ambulator, cu simptome, care dezvoltă boala în sine, nu purtătorii de virus care pot transmite sau nu. N-aveți 6000 de "cazuri" pe zi, că n-ar fi loc în spitale.

  De fapt, media națională de "cazuri" de orice fel, nu doar "covid", e de cam 1,5-2 cazuri pe zi per capita de prestator de servicii medicale. Epuizant, știu. Ce-i drept, unii o freacă în timp ce alții cad ca muștele de epuizare, dar pentru asta ar trebui să mă înțep cu te miri ce și să stau ca șobolanul în beci cu anii? Sunt cumva ministru, director de spital sau altcineva responsabil cu gestionarea cadrelor, cazurilor?
  "Presiunea" pe sistemul sanitar e în mintea cui crede minciunile înșirate (nu doar) în ultimii doi ani.

  Spitalele stau undeva sub 50% încărcare în perioada asta.

  Că nu vor să gestioneze instituțiile medicale adecvat și ajungem să numărăm paturi disponibile la ATI cu degetul întins spre "necredincioși" nu dă nimănui de gândit?

  ATI-uri din care în medie mai iese viu unul din zece pacienți, în zilele bune. Tot din vina pacientului, bineînțeles. Tot vina amărâților este că s-a creat voluntar panică în masă pentru ca planurile și afacerile să se poată derula fără opreliști.

  Faptul că secțiile de covid și pacienții etichetați covid au ajuns un fel de mină de aur pentru spitale și implicit personalul medical alocat pe covid ar trebui să dea tuturor mult și bine de gândit.
 • 0 (2 voturi)    
  autoritățile nu au răspuns (Luni, 27 septembrie 2021, 18:12)

  di livio [utilizator]

  autoritățile nu răspund nici în fața Marii Adunări Naționale...autoritățile, adica cașchetarii gecesei, comunică greu și numa la insistențele jurnaliștilor, curat comunicare strategică...vă rugăm să vă informați numa din surse oficiale, vorba lu domnu harafat, eventual surse oficiale secrete...adica GCS-CNSU, avem totală încredere


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by