Infecția cu Covid-19 ar putea semăna cu o răceală obișnuită până în primăvara anului viitor ca urmare a creșterii imunității oamenilor în fața virusului datorită vaccinării sau expunerii, crede profesorul Sir John Bell care a făcut parte din echipa ce a dezvoltat vaccinul Oxford-AstraZeneca, citat de BBC.

Coronavirus LondraFoto: VV Shots / Alamy / Profimedia Images

Expertul spune că pentru Marea Britanie ce a fost mai rău a trecut și situația ar trebui să fie bună odată ce este depășită iarna.

Vorbind la Times Radio, el a adăugat: ”Dacă vă uitați la traiectoria pe care suntem, suntem mult mai bine față de situația de acum 6 luni”.

"Astfel presiunea asupra NHS este în mare parte în scădere. Dacă te uiți la decese, majoritatea sunt persoane foarte în vârstă și nu este clar întru-totul dacă virusul Covid-19 este cauza morții.(...) Și mai cred că ceea ce se va întâmpla este că vom avea o expunere la varianta Delta, putem observa că numărul cazurilor este destul de mare, iar în rândul persoanelor care au fost imunizate cu două doze de vaccin, dacă acestea vor scăpa cu simptome ușoare sau nici măcar nu vor fi simptomatici, aceasta va adăuga însă la o imunitate sustenabilă a comunității... Așa încât cred că ne îndreptăm în direcția asta (ca la primăvară să fie o simplă răceală- n.red). Trebuie să trecem peste iarnă și cred că vom reuși”, a mai spus el.