Rata de infectare COVID în Capitală continuă să crească și a depășit 2,5 la mia de locuitori

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 20 septembrie 2021, 10:45 Actualitate | Coronavirus


Pandemia de COVID-19
Foto: Wavebreak / Profimedia Images
Rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 2,57, a anunțat subprefectul de București Antonela Ghiță. Reamintim că în Capitală incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a trecut vineri, 17 septembrie, de pragul de 2.
Conform datelor transmise Prefecturii de către DSP București, rata de infectare în Capitală a urcat luni la 2,57, față de 2,44 la mia de locuitori cu o zi în urmă.

Reamintim că în Capitală incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a trecut vineri, 17 septembrie, de pragul de 2.


Incidența între 2 și 3 la 1.000 de locuitori - Care sunt interdicțiile impuse:


 • Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
 • organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.
 • se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
 • se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
 • se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:
 • a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
 • b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
 • c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
 • d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
 • e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
 • activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.
 • activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8605 vizualizari

 • +4 (34 voturi)    
  ?????? (Luni, 20 septembrie 2021, 10:51)

  vodatepes [utilizator]

  Oprescu si Merisoreanu sunt internati la Blas. Cei doi au avut schema completa de vaccinare. Atat timp cat nu spuneti ca si vaccinati se pot imbolnavi si pot transmite boala numarul celor bolnavi va creste. Nu spuneti ca cei vaccinati trebuie sa respecte in continuare regulile de preventie atunci avem tot mai multi bolnavi.
  • 0 (4 voturi)    
   Media nu scoate din "burta" (Luni, 20 septembrie 2021, 11:32)

   lumi74321 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Anuntul cu vaccinatii care se pot imbolnavi grav si pot transmite virusul trebuie facut de CNSU - Arafat, nu de mass-media. Dupa ce va fi facut public de Arafat, media va prelua stirea. Asa merge fluxul informatiei catre public.
  • -9 (9 voturi)    
   hahah (Luni, 20 septembrie 2021, 11:51)

   NoapteaCaHotii [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   oprescu si-a baut ficatii toata viata....vaccinarea te scuteste de moarte si ai sanse mai mari decat fara .....la vaccin cu tine...conspirationistule....nu m-am vaccinat degeaba ca sa iti sustin tie ineptiile si drepturile de dac liber
  • +5 (7 voturi)    
   SUA: 1509 morți/zi acum fata de 3515 pe 16 Ian. (Luni, 20 septembrie 2021, 11:51)

   Rower [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Statele Unite stau rău de tot la Covid-19, cu toată vaccinarea de acolo.

   SUA:
   - 19 Sep. 2021: 1509 morți/zi (Vaccinați complet: 54.7%)
   - 16 Ian. 2021: 3515 morți/zi (Vaccinați complet: 0.5%)

   (Cifrele sunt medii pe 7 zile.)

   Vezi: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
   • 0 (0 voturi)    
    pe saptamana (Luni, 20 septembrie 2021, 18:05)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui Rower

    ai spus pe zi, dar sunt media pe saptamana
  • -3 (5 voturi)    
   e problema mare intradevar (Luni, 20 septembrie 2021, 11:52)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Si eu am auzit recent de persoane tinere vaccinate cu schema completa acum 3 luni si care acum sunt fara gust fara miros. Daca si cu vaccin incepi sa ai simptome grave, fara vaccin e riscant rau. Sper sa nu se ajunga la a obliga pe nimeni, sa se respecte libertatile, si lumea sa creada doctorii, ...chiar e periculos virusul asta.
   • +2 (2 voturi)    
    Exact viceversa (Luni, 20 septembrie 2021, 14:17)

    lumi74321 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

    Vaccinatii din primavara au azi cele mai grave simptome. Desigur, depinde si de varsta, cei tineri pot lupta mai mult timp cu "fabrica de virus" aflata in interiorul propriului trup, fata de cei in varsta (care mai pot avea si comorbiditati).
  • -6 (6 voturi)    
   ce partide castiga voturi de la creduli? (Luni, 20 septembrie 2021, 11:52)

   Laurell [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Daca vor exista mai multe restrictii pentru cei nevaccinati, o parte se vor vaccina dupa ce vor observa ca NU pot realiza multe lucruri.
   Campania de vaccinare nu a reusit dar partidul AUR castiga voturi desi se ridica pe boala si suferinta oamenilor .
  • +8 (10 voturi)    
   Propaganda madia (Luni, 20 septembrie 2021, 12:06)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   ..nu e gratuita. Se plateste. La fel si manipularea Nimeni nu ofera date despre rata celor vaccinati reinfectati care in UK si Israel se apropie de 50%. Interesul economic primeaza.
  • -4 (12 voturi)    
   Cine a spus ca vaccinatii sa nu respecte regulile? (Luni, 20 septembrie 2021, 12:14)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Sosocilor, iar incepeti cu teoriile conspirationiste de la Latrina 3, auzite de la popii din biserica si de la Dragnea?
   La distantare, purtatul mastii, dezinfectarea, spalatul des pe maini, sunt aceleasi reguli si pt vaccinati si pt sosocii nevaccinati. Arata-mi unde zice ca un vaccinat nu trebuie sa poarte masca.
   Ba mai mult, vaccinatii sunt persoane educate, care au grija de sanatate si de aceea ei respecta mai cu strictete regulile de preventie ca un sosoc care nu crede in covid si care nu se vaccineaza pentru ca a auzit el de la popa de la biserica de bil gheit care ii baga cip cu 5G in piele in timp ce sta pe pamantul plat...
  • +2 (2 voturi)    
   hai sa fim seriosi (Luni, 20 septembrie 2021, 12:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   oricine stie deja astea...
  • +1 (3 voturi)    
   Pe ce lume traiesti? (Luni, 20 septembrie 2021, 12:36)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Vrei sa ti se spuna personal, omule? Traiesti in grota? Eu cum de stiu ca si cei vaccinati se pot imbolnavi de Covid? Eu cum de stiu ca si vaccinatii trebuie sa respecte masurile sanitare? Toata lumea stie treaba asta, dar tu afli abia cand citesti in CanCan.
  • -1 (5 voturi)    
   Bonus (Luni, 20 septembrie 2021, 12:38)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Merisoreanu a facut rapelul acum 10 zile. Si nu-ti imagina ca aia a respectat vreo regula, din moment ce e tot timpul pe la nunti prin tara... unde stim noi ucm se intra fara test si fara niciun fel de masura.Oricum, cei doi nu au forme grave.
  • +2 (4 voturi)    
   Ei si?! (Luni, 20 septembrie 2021, 12:41)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Care-i problema, de fapt?!
  • -1 (5 voturi)    
   ! (Luni, 20 septembrie 2021, 13:16)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Faptul ca esti vaccinat nu inseamna ca nu te poti afla intre cei 5-10% vaccinati si care nu fac anticorpi sau mai au inca 100 de boli si degeaba faci mama vaccinului!
  • -2 (4 voturi)    
   ! (Luni, 20 septembrie 2021, 13:35)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   In plus e plina de Rromanika de gunoaie care s-au "vaccinat" cu spaga, asistenta a "folosind" doza la chiuveta! Dati-i cu tamaie ca trece!
  • 0 (6 voturi)    
   Vaccinaţii pot transmite boala (Luni, 20 septembrie 2021, 14:12)

   Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Poţi indica vreun studiu care să confirme acest lucru?
   Mă refer la o dovadă DIRECTĂ că un vaccinat a infectat o altă persoană, şi NU la "dovezi" indirecte (cum ar fi că vaccinaţii se pot infecta, ori că au aceeaşi încărcare cu ARN viral ca şi nevaccinaţii)
   • +1 (1 vot)    
    virus (Luni, 20 septembrie 2021, 18:08)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

    oricine si oricum poate transmite boala. Nu are legatura cu vaccinarea, dar sansele de a fi transmisa de o persoana vaccinata sunt mult mai mici, pentru ca nu dezcolta infectia si astfel nu ajunge sa detina o cantitate virala atat de importanta
 • +7 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 septembrie 2021, 11:57)

  [anonim]

  • -1 (7 voturi)    
   F (Luni, 20 septembrie 2021, 14:33)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui

   Fugi ma de aici, majoritatea sunt sosoncari vaccinati la "chiuveta" sau cu certificate de vaccinare cumparate prin Uk sau mai stiu unde! Ia cu tamaie!
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 septembrie 2021, 11:26)

    [anonim] i-a raspuns lui tudorr

 • -4 (10 voturi)    
  era de asteptat.... (Luni, 20 septembrie 2021, 12:21)

  CetateanulRoman [utilizator]

  se plingea dupa "libertate", "drepturi", etc
  Au fost organizate manifestatii, se plimba lumea pe corso, avem festivaluri, pride-uri, etc.
  Sinistrul de la invatamint "nu concepea" sa se faca scoala on-line!
  Din nefericire de o problema medicala acuta - pandemica - se ocupa oricine numai medicii nu! Fiindca lumea e in vinatoare de voturi si cum nu au cunostinte sau vre-o idee care sa ii tina in atentia publicului apeleaza doar la populisme.

  Vai de noi
 • +9 (9 voturi)    
  pana la congresu (Luni, 20 septembrie 2021, 12:29)

  liviu_ [utilizator]

  psd... pardon, pnl nu o sa creasca cu 3 la mie ca tre sa-si arate muschii pnl u in stil psd.... ca sa castige citzu alegerile
 • +9 (11 voturi)    
  PNL vrea congres cu 5000 de oameni (Luni, 20 septembrie 2021, 12:31)

  Gryphus [utilizator]

  Cand guvernul PNL pretinde responsabilitate, distantare sociala, purtarea mastii, vaccinare bla bla

  sa va amintit cine a organizat UNTOLD cu 75 mii de oameni, cine face Congres cu 5mii de oameni inghesuitit intr-un SPATIU INCHIS
 • -3 (11 voturi)    
  neverosimil (Luni, 20 septembrie 2021, 12:35)

  levierul [utilizator]

  armatele de nenorociti, diferiti esuati in orice au intreprins in viata, considera ca e democratic sa refuze vaccinarea si impunerea de carantine locale pe diferite criterii. E vina celor destepti, care pana acum au facut tot posibilul sa faca viata prostilor cat mai usoara. Poftim rezultate.
  • +1 (5 voturi)    
   Stai liniştit (Luni, 20 septembrie 2021, 15:21)

   Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   Numai moşnegii şi graşii mor de covid, nu e mare pagubă.
   Acuşi or să pice ca muştele 70% din cetăţenii vest-europeni (vaccinaţii), atunci România va deveni stăpâna Europei.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by