​În spitalele din România, duminică mai erau libere 175 din cele 1.024 de paturi la ATI COVID, în Capitală fiind disponibile 51 de paturi la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, conform datelor transmise luni de autorități.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Situația transmisă luni de Grupul de Comunicare Strategică:

  • În data de 19 septembrie 2021, la nivel național erau 1.024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienților Covid- 19.
  • Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienți. 18 dintre pacienții de la ATI sunt minori.
  • La nivelul municipiului București, la data menționată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP.
  • Din totalul de 184 de paturi ATI din București avizate de DSP, erau ocupate 133.

Autoritățile precizează că o parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie etc.).

"De asemenea, situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar", mai arată sursa citată.

Duminică, în România au fost raportate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), iar în spitale erau internați cu COVID 7.388 de pacienți.