În 115 localități s-a înregistrat o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, prag de la care se aplică obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi, potrivit raportului INSP de sâmbătă.

Verificarea pasaportului verde Covid-19 in ItaliaFoto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Documentul poate fi consultat aici.

Reamintim că Guvernul a aprobat vineri, printr-o hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește pragul de 6.

Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă, dar accesul va fi condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu pentru acces la competiții sportive, cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, piscine, nunți și la alte evenimente private.

În Satu Mare sunt 17 localități cu incidența de peste 3 la mie, Timiș 11, Bistrița- Năsăud 9, Caras-Severin, Cluj, Ilfov, Maramureș, Olt, Suceava câte 6.