Kory și Marik: Cine sunt cei doi medici marginalizați care au creat mitul Ivermectinei ca ”leac miraculos” pentru COVID-19

de I.B.     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 0:04 Actualitate | Coronavirus


Paul Marik si Pierre Kory
Foto: YouTube
Ivermectina este un medicament minunat, câștigător al Premiului Nobel, care este ieftin și disponibil în întreaga lume. Versiunea orală a eradicat începând cu anii 1970 aproape total infecțiile care altfel ar fi putut provoca orbire și ar fi desfigurat membrele și organele genitale ale oamenilor, scrie Insider.

Pe lângă tratamentul împotriva paraziților la animale, ivermectina a fost folosită mulți ani și în pastile și creme pentru uz uman, în tratamentul împotriva scabiei, a păduchilor sau a altor boli tropicale. A fost privit ca un medicament minune, iar inventatorii lui, William C. Campbell și Satoshi Omura, au primit premiul Nobel în medicină în 2015, pentru capacitatea medicamentului de a trata boli multiple.

Dar ivermectina nu este un remediu miraculos pentru COVID-19 și nu există niciun motiv să credem că ar putea sau ar trebui tratată vreodată ca atare.

Cu toate acestea, doi bărbați vor să credeți că ivermectina ar putea fi tot ceea ce avem nevoie pentru a trata sau chiar pentru a preveni orice caz de COVID-19: Dr. Pierre Kory, fost specialist în medicină de urgență la centrul medical al Universității din Wisconsin și Dr. Paul Marik, șeful urgențelor la Eastern Virginia Medical School.

Împreună, Kory și Marik conduc Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, o organizație nonprofit fondată de medici marginalizați și foști profesioniști din mass-media și care a condus o campanie din ce în ce mai concertată, bazată pe informații științifice răstălmăcite, pentru a promova ivermectina ca un remediu pentru COVID -19.

„Ivermectina este efectiv un medicament miraculos împotriva COVID-19”, a declarat Kory membrilor comisiei de securitate internă a Senatului în decembrie anul trecut, spunând că datele arată „o eficacitate profundă” a medicamentului „în toate etapele bolii”.

El a concluzionat că dacă toată lumea ar avea acces la antiparazitare, „pandemia se va termina, economia se poate redeschide, interacțiunile sociale și activitatea se pot relua și viața se poate normaliza”.

Nu era adevarat, dar nu a contat. Mai mult, Kory și Marik, prin intermediul FLCCC, au determinat milioane de oameni (inclusiv gazda podcast-ului Joe Rogan și mulți dintre adepții săi) să creadă că datele din întreaga lume susțin tratamentul COVID-19 cu ivermectină.

Unele dintre ele provin din studii care citează date despre care s-a constatat că nu există. În alte cazuri, aceștia culeg informații sau trag concluzii despre rolul ivermectinei în a pune capăt bolilor într-un mod care face ca ivermectina să pară mai eficientă împotriva COVID-19 decât este.

Adevărul acestei pandemii este că nu există un tratament unic și sigur pentru pacienții cu COVID-19.

Prin sugerarea existenței unei alternative miraculoase profilactice la vaccinuri, Kory, Marik și FLCCC oferă oamenilor speranțe false care poate avea consecințe grave.

Pierre Kory -un medic respectat cândva, al cărui spital a respins ideile sale de tratament pentru COVID-19
Kory, președintele FLCCC, este un medic bine cunoscut în lumea urgențelor medicale, cu aproape două decenii de experiență. Și-a început cariera în New York, unde a jucat un rol esențial în pionieratul utilizării ultrasunetelor în domeniul său.

Mai târziu, a petrecut mai mult de cinci ani lucrând ca specialist în pneumologie și medicină de urgentă la spitalul Universității din Wisconsin.

„Îmi place entuziasmul tinerilor medici”, a declarat el pentru Universitatea Sf. George, într-un profil din martie 2020. „Sunt ca„ Dr. House ”, urmat de un grup mare de rațe.”

Doar o lună mai târziu, s-a născut FLCCC. A început cu un apel Zoom pe 5 aprilie între Marik, Kory, alți șase medici și doi foști jurnaliști, Joyce Kamen și Betsy Ashton, care au devenit biroul de presă al FLCCC. Grupul a decis să se numească Front Line COVID-19 Critical Care Consortium.

Până la 15 aprilie, FLCCC a elaborat comunicate de presă care susțineau vitamina C, steroizi, heparină și hidroxiclorochină pentru tratamentul COVID-19, iar până în mai, spune FLCCC, își trimitea protocoalele de tratament către Jared Kushner la Casa Albă.

Relația lui Kory cu universitatea sa începea să se distrugă, acesta devenind din ce în ce mai.

„Unul dintre motivele pentru care am părăsit vechea mea instituție este pentru că nu m-au lăsat să acționez ca un doctor, nu m-au lăsat să folosesc steroizi și nu m-au lăsat să pledez pentru diluanți de sânge”, a declarat acesta recent .
Universitatea din Wisconsin a declarat pentru Insider: „Oferim multe opțiuni aprobate de tratament COVID-19 și am făcut parte din numeroase studii clinice atât pentru tratamente, cât și pentru vaccinuri”. Aceste opțiuni de tratament nu includ ivermectina.

Kory a părăsit Universitatea din Wisconsin în vara anului 2020 (UW a refuzat să comenteze de ce), apoi a petrecut câteva luni lucrând pentru Aurora Health Care din Milwaukee (și Aurora a refuzat să comenteze această poveste).

Protocoalele pe care Kory și ceilalți medici ai FLCCC le-au elaborat numesc acum ivermectina drept „nucleul” pentru tratamentul oricărui caz COVID-19.

"Aș spune că suntem probabil cei mai importanți experți în utilizarea ivermectinei în COVID din lume", i-a spus Kory lui Rogan în iunie.

„Nu există bani de făcut” în vânzarea ivermectinei, a promis el. Dar FLCCC solicită donații de la adepții săi prin intermediul site-ului său web și are un magazin online extins plin de tricouri, cani și pachete de ivermectină.

Alte site-uri vând rețete pentru ivermectină, unele site-uri percepând 90 USD pe consultație.

Kory recomandă o doză săptămânală de ivermectină pentru a preveni infecția cu COVID-19.

„Se zugrăvește ca un salvator, ceea ce implică apoi faptul că orice alt medic nu este un salvator”, a spus dr. Graham Walker, medic de urgență din San Francisco care a tratat cazurile COVID-19 și a fost un contestatar vocal al dezinformării solosirii ivermectinei.

Paul E. Marik- un medic ostracizat după tratamentele sale pentru sepsisul bacterian
Marik, originar din Africa de Sud, este celălalt doctor care se îndreaptă spre FLCCC. Este mai puțin vocal în podcast-uri și pe social media decât Kory. Dar el și Kory par să fi fost de acord asupra unui tratament nedovedit care să susțină medicamente ieftine, disponibile pe scară largă, ca soluții miraculoase pentru boli complexe.

Marik a prezentat așa-numitul protocol Marik într-o ediție din 2017 a revistei Chest. La acea vreme, alți medici erau sceptici față de ideea sa că o combinație simplă de hidrocortizon steroizi, vitamina C și vitamina B1 (tiamină) ar putea pune capăt sepsisului, ceea ce se întâmplă adesea la adulții mai în vârstă sau imunocompromiși.

Protocolul Marik a fost considerat inutil după un mare studiu global controlat în 2020. Nu funcționează. Dar Marik a fost atât de vocal în a-l promova, încât mulți pacienți și medici din întreaga lume l-au încercat înainte de a fi dezmembrat în mod corespunzător.
Kory și-a început propriul studiu clinic al protocolului Marik la Universitatea din Wisconsin în 2019, o „revizuire retrospectivă a graficelor” dar nu a publicat niciodată rezultate.

"Bineînțeles că nu funcționează", a spus Walker, medicul de urgență. „Toți medicii pe care i-am cunoscut au fost de genul:„ Ah, asta nu are nici un sens - cum scade tiamina și vitamina C mortalitatea? ”

De asemenea, Marik a fost mustrat de Consiliul de Medicină din Virginia pentru că a prescris medicamente persoanelor care nu erau pacienții săi.
Când Insider a contactat Școala de Medicină din Virginia de Est pentru a solicita un interviu cu Marik despre recomandările sale de ivermectină la FLCCC, un purtător de cuvânt a spus „Dr. Marik nu vorbește în această privință ca reprezentant al EVMS și, prin urmare, nu vă putem ajuta cu această solicitare. "

Marik și Kory au început să discute despre modalități de a trata COVID-19 la începutul anului 2020, înainte ca FLCCC să existe. În acel moment, mulți medici erau disperați să descopere orice ar putea ajuta la salvarea pacienților.

De la ”Ivermectina, o punte către vaccinuri”, la medicamentul panaceu
Marik a susținut protocolul său de sepsis eșuat ca un posibil tratament pentru COVID-19 încă din ianuarie 2020, potrivit site-ului web al FLCCC. Ulterior a devenit coloana vertebrală a primelor iterații FLCCC de tratament COVID-19.

În octombrie 2020, ivermectina a devenit parte a recomandărilor grupului.

FLCCC a descris inițial ivermectina ca pe o „punte” către vaccinări.

Dar, pe măsură ce timpul a trecut, ceea ce a început ca un loc pentru care medicii să discute despre cum să trateze un virus slab înțeles s-a transformat într-un fel de mașinăriei de PR.

Ai risc crescut de complicații COVID-19? Luați ivermectină săptămânal, spune Kory.

Locuiești cu cineva care a contractat COVID-19? Luați și ivermectină.

Aveți de-a face cu COVID-19 pe distanțe lungi? Ivermectina este răspunsul tău.

„Aceasta este frumusețea acestei povești”, le spune Kory adepților săi pe Odysee, o alternativă mai puțin cenzurată la YouTube. (integral pe Insider)

 • Citește și un amplu material POLITICO în care prezintă traiectoria ivermectinei de la marea speranță în tratarea COVID într-un medicament controversat, care încă are nevoie de studii serioase pentru a fi autorizat.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.9835 vizualizari

 • +7 (21 voturi)    
  Cam asa se nasc conspiratiile (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 0:16)

  Bolovanu2 [utilizator]

  Din intentii bune care devin extrem de toxice si daunatoare.
  si alte intentii
  Vrei sa-ti iubesti tara si devii nationalist extremist.
  Vrei sa ajuti clasa muncitoare si devii comunist convins.

  Natura e complexa, societatea e complexa, si afacerile de durata sunt complexe; nu exista solutii simple miraculoase si gasite peste noapte.
  • +6 (24 voturi)    
   Da, curata conspiratie... (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 7:01)

   Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui Bolovanu2

   ...ca medic, sa tratezi pacientii, ca sa nu ajunga prin spitale sau ca sa fie scosi de la intubare.


   Aveti grija de voi,
   Sanatate tuturor
   • +1 (9 voturi)    
    Asta trebuie să facă un medic. (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 13:28)

    niciolae [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

    @Suricata007
    Să administreze un tratament personal pacienților, chiar dacă ceilalți doctori îi arata că acest tratament este cel puțin ineficient, dacă nu dăunător. Dacă nu tratează boala, permite avansarea ei spre mortalitate, în lipsa altor tratamente, mai adecvate.
    • -1 (5 voturi)    
     "Să administreze un tratament" (Duminică, 19 septembrie 2021, 0:59)

     Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui niciolae

     "chiar dacă...acest tratament este cel puțin ineficient, dacă nu dăunător"

     Păi atunci hai să tratăm TOATE bolile (inclusiv covid) cu aspirină, dacă nu contează eficienţa tratamentului.
     • -2 (4 voturi)    
      Să administreze un tratament... (Duminică, 19 septembrie 2021, 14:07)

      niciolae [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

      @Bandolino
      Nu te-ai prins!
      N-ai simțul umorului - ai luat-o pe bune.
      Eu eram sarcastic la adresa lui Suricata007.
 • +16 (24 voturi)    
  remdesivir (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 0:29)

  Sosocel_mic [utilizator]

  a fost dovedit de o gramada de studii total ineficient. zero. si are si efecte adverse mari. Si, in pofida(mai degraba datorita), faptului ca este foarte scump, inca se administreaza. trageti voi concluziile.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/rasturnare-de-situatie-in-toiul-crizei-de-remdesivir-medicamentul-americanilor-de-la-gilead-declarat-ineficient-de-un-studiu-al-oms-1385654
  • 0 (8 voturi)    
   . (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 12:24)

   Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui Sosocel_mic

   Se pare ca e la fel si cu Ivermectina. Scrie in articolul initial din Insider. Brazilienii au avut o gramada de pacienti infectati dupa ce au recurs la Ivermectina. Daca informatia e corecta, inseamna ca nu prea ajuta.

   P.S. A nu se intelege ca s-au infectat de la Ivermectina...
   • +8 (12 voturi)    
    E o diferenta... (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 14:49)

    Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

    ...foarte mare intre Invermectin si Remdesevir.
    Ivermectin inhiba partial multiplicarea virusului, are un efect antiinflamator, e mai sigur ca aspirina, putine contraindicatii, o istorie de peste trei miliarde de doze administrate peste 20 de ani, poate fi administrat acasa sub indrumarea medicului, de la primele semne ale bolii, drepturile de licenta sunt expirate, asa ca poate fi produs, ieftin, de orice fabrica de medicamente, oriunde in lume.
    Remdesevir are toxicitate ridicata, fara istoric, lista de contraindicatii creste vazand cu ochii, se poate administra exclusiv sub supervisare medicala in spital, este sub licenta si costa intre 1000-3000 USD.

    Ca sa-ti faci o idee, o persoana a ingerat 400 de pastile de Ivermectina ca sa se sinucida, doza normala fiind pe undeva pe la 5 pastile, A fost externata dupa o noapte de spitalizare.

    Aveti grija,
    Sanatate tuturor
    • -2 (4 voturi)    
     . (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 15:33)

     Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

     Pai daca brazilienii sustin ca nu prea ajuta... Eu pot admite ca nu au facut observatii sistematice, nu le-au analizat cum trebe etc., dar totusi de ce nu s-a observat clar ca ajuta, in mai multe locuri de pe glob?

     Apoi sa nu uitam de efectele speciale : parca ivermectina vine cu un anumit risc de orbire. Nu cunosc prea bine pt. ca nu m-a preocupat.
     • +3 (5 voturi)    
      Unii... (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 16:30)

      Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

      ...au observat clar ca ajuta.
      Aici doua state din India cu schema de tratament inainte de spitalizare.
      Tamil Nadu, cu persoane mai avute, densitate mai mica a populatiei, reguli aplicabile, rata vaccinare net superioara

      Uttar Pradesh, cu persoane sarace, densitate mare a populatiei, reguli inaplicabile, rata de vaccinare pe la 7%.

      Tamil Nadu - OMS = remdesevir (principal)
      Uttar Pradesh - Kory = ivermectina (principal).

      https://imgur.com/B62jWD4

      Uttar Pradesh are cam 20 de cazuri pe zi la 200.000 de teste.

      De ce nu se scrie despre asta, nu stiu sa raspund.

      Aveti grija de voi,
      Sanatate tuturor
      • -1 (1 vot)    
       practica (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 23:30)

       nalbaroiu [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

       nu vor sa scrie despre asta deoarece datele de acolo nu is convingatoare. Pe date din lumea a treia si pe cele din rusia/china/coreenN nu ai cum sa pui baze, e de domeniul evidentei...
       • +3 (3 voturi)    
        Sincer... (Duminică, 19 septembrie 2021, 8:23)

        Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui nalbaroiu

        ...nu inteleg ce spui.

        Cand India a vost lovita de ultimul val, scria peste tot, fix pe aceleasi date.

        Acum, In momentul asta, Uttar Pradesh cu 230 milioane de locuitori, are maxim 20 de cazuri pe zi la 200.000 de teste, cam 300 de pacienti covid internati si tu crezi ca este insuficient pentru a se scrie ceva ?

        Presupun ca stii ca OMS are echipe pe teren.
        Unde sunt datele lor ?

        Aveti grija de voi,
        Sanatate tuturor
    • -2 (4 voturi)    
     Cu alte cuvinte tu spui: (Duminică, 19 septembrie 2021, 1:13)

     Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

     "Dacă Remdesivir nu e bun, atunci Ivermectina TREBUIE că e bună".

     O asemenea "logică" are rădăcini în conspiraţionism:
     -toate tratamentele aprobate de FDA, CDC, EMA, OMS (ex. vaccinurile) nu sunt bune, fiindcă toţi ăştia sunt neomarxişti.
     -orice tratament NE-aprobat de instituţiile abilitate, este cu siguranţă bun.
     • +1 (3 voturi)    
      Logica asta... (Duminică, 19 septembrie 2021, 8:39)

      Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

      ...nu este a mea si nimic din ce-am scris nu este inventat, conspiratie sau conspirativ.
      Adica, presupun ca stii ca toate organismele enumerate de tine, au luat si decizii, clar, gresite si daunatoare in istoria lor.
      Nu am nici un motiv sa nu ascult, ce au de spus medicii care, efectiv, trateaza oameni.

      https://www.bitchute.com/video/rvccR4Tg6fRS/

      Aveti grija,
      Sanatate tuturor
      • -1 (1 vot)    
       Din comentariile tale înţeleg despre Ivermectină (Luni, 20 septembrie 2021, 0:20)

       Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

       că inhibă multiplicarea virusului, că e folosită în India cu rezultate bune, şi că nu are efecte adverse.

       Vaccinurile au fost testate riguros (teste clinice de faza 3) pe zeci de mii de oameni, şi s-a măsurat eficienţa vaccinurilor la prevenirea infecţiei covid, prevenirea spitalizărilor şi a deceselor.

       DACĂ Ivermectina a fost studiată la fel de bine ca şi vaccinurile, atunci poţi răspunde la întrebările:
       1. ce doză de Ivermectină trebuie folosită?
       2. pe câţi pacienţi COVID a fost testată Ivermectina?
       3. care este eficienţa Ivermectinei la prevenirea spitalizarilor, şi la prevenirea deceselor COVID?
       • +1 (1 vot)    
        In primul rand... (Luni, 20 septembrie 2021, 12:38)

        Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

        ...nu compari un medicament de tratament cu un vaccin.
        In al doilea rand, nu exista studiu care sa confirme prevenirea infectariii cu SARS-COV-2 prin vaccinare, dar exista studii, confirmate si de CDC, ca Pfizer de exemplu, nu previne infectarea cu SARS-COV-2, absolut deloc.
        In al treilea rand terapia genetica este experimentala. Nu exista date pe termen lung.
        S-a afirmat, de exemplu, ca este sigur si eficient aplicarea acestor terapii genetice femeilor insarcinate dar in acelasi timp dureaza cam doua luni sa fii considerat vaccinat iar sarcina dureaza cam 9 luni. Da-mi te rog datele pe zecile de mii de participanti cu evolutia pe doi ani macar si mai vedem.

        Aici o descriere cuprinzatoare:
        https://www.youtube.com/watch?v=tYwCxe9gvQY

        In al treilea rand, rezultatele de pe teren nu confirma eficienta studiilor initiale. Virusul a ocolit protectia oferita prin aceste terapii genetice.

        Invermectin este printre cele mai sigure medicamente existente, peste aspirina si paracetamol si practic, nu are contraindicatii.

        Rezultatele le vezi aici, Tamil Nadu fara ivermectin, Uttar Pradesh cu ivermectin.

        https://imgur.com/B62jWD4

        La 200 milioane cam 300 spitalizari si cam 10 la ATI.

        Urmaresc si Indonezia, care a hotarat sa permita tratarea cu Ivermectin.

        Da-mi si mie datele care ar justifica interzicerea acestui medicament daca medicul decide administrarea lui.

        Aici articol despre el din 2017:
        https://www.nature.com/articles/ja201711

        Aveti grija,
        Sanatate tuturor.
        • -1 (1 vot)    
         Deci vax informaţii despre Ivermectina (Luni, 20 septembrie 2021, 13:45)

         Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

         Întrebarile mele erau despre studii clinice cu Ivermectina, si NU despre vaccinuri.
         Linkul pe care l-ai dat se refera la o simpla observatie, o comparatie intre 2 regiuni, NU este un studiu clinic.
         Deasemenea NU am intrebat despre siguranta Ivermectinei, ci despre doză si eficienţă.
         • +2 (2 voturi)    
          Invermectin... (Luni, 20 septembrie 2021, 15:36)

          Suricata007 [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

          ...este un medicamend aprobat deja pe la 1980 cu toate studiile clinice necesare. Mai sunt probabil si inca cateva sute de alte studii de-a lungul timpului pana acum, pe care le poti cauta si singur.

          Pe mine ma intereseaza rezultatele pe teren. Asta e informatia care nu e "vax" pentru mine. Sa fie disponibil, ca orice alt produs de pe lista medicamentelor esentiale a OMS.

          Despre doze sau altele, intreaba un medic. Ce treaba as avea eu personal cu asta.

          Aveti grija,
          Sanatate tuturor
          • -1 (1 vot)    
           Oare e logic (Luni, 20 septembrie 2021, 19:41)

           Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Suricata007

           să iei un medicament a cărui eficienţă anti-covid NU a fost demonstrată riguros, şi care NU a fost aprobat ca tratament anti-covid în nici o ţară dezvoltată?
           În timp ce refuzi un tratament a cărui eficienţă a fost demonstrată în studii clinice, şi care a fost aprobat de instituţiile abilitate din SUA şi UE? (mă refer la vaccin)
           • +1 (1 vot)    
            Vaccinul nu e tratament (Marţi, 21 septembrie 2021, 19:53)

            Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

            E preventiv.

            Ivermectina e tratament. Miraculos probabil nu e că tot și-ar fi dat seama mai mulți până acum, dar cert este că, fie că e mai mult bun sau mai mult rău, asta nu poate răspunde nimeni fiindcă Big Pharma clar nu este interesată să facă studii dublu-oarbe pe tema asta. Costă doar câțiva cenți un flacon.
 • +4 (16 voturi)    
  Daca farmaciile refuza retete eliberate de medici (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 4:52)

  Idiotul_fUtil [utilizator]

  ..atunci e posibil orice. Vorba cantecului:
  "Welcome to Wonderland, we've got it all"
 • +9 (9 voturi)    
  Traducere (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 8:55)

  Polaris [utilizator]

  In penultimul paragraf ar merge "pe termen lung", nu "pe distanțe lungi" (on the long run).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by