HARTĂ INTERACTIVĂ Incidența COVID în fiecare localitate din țară / Uitați de scenariile galben și roșu, sunt de fapt patru praguri de la care sunt impuse restricții

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 15 septembrie 2021, 15:54 Actualitate | Coronavirus


Incidenta COVID in fiecare localitate din Romania - harta
Foto: geo-spatial.org
Incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitori pe ultimele 14 zile este în creștere constantă în toată țara, iar în spațiul public se vorbește despre localități care intră în scenariul „galben” sau scenariul „roșu”. Aceste scenarii, da fapt, nu mai există oficial, ci ne vom raporta la patru praguri de la care vor fi impuse restricții precum închiderea magazinelor, cinematografelor sau teraselor, interzicerea festivalurilor sau a evenimentelor sportive, chiar și carantina de noapte sau în weekend, acestea sunt stabilite în funcție de patru praguri distincte. Primul prag de la care se impun restricții pornește de la 2.


Dilema scenariilor colorate - patru praguri pentru interdicții, pentru școli sunt alte scenarii care se bazează pe praguri diferite


Scenariile „galben” și „roșu” pentru localitățile din țară în funcție de cazurile de coronavirus nu există oficial. Ele apar în relatările de presă, dar documentele oficiale vorbesc doar de praguri de la care se aplică diverse interdicții.

Mai exact, în ultima Hotărâre de Guvern care prelungește starea de alertă (HG 932 din 9 septembrie 2021) se stabilesc două praguri de la care se impun interdicții și se închid locuri (2-3 la mia de locuitori și peste 3 la mia de locuitori), precum alte două praguri de la care se instituie carantina de noapte, fie doar în weekend, fie permanent (4 și 7,5 la mia de locuitori, respectiv).

În schimb, parcă pentru a contribui la confuzia omului normal, există alte două scenarii atunci când discutăm de desfășurarea orelor în școli, după alte praguri stabilite de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Mai exact, scenariul galben (scenariul 1) pentru școli presupune o incidență până în 6 la mia de locuitori, iar scenariul roșu (scenariul 2) presupune o incidență egală sau mai mare de 6 la mia de locuitori. Vezi aici ce înseamnă mai exact fiecare scenariu de funcționare a școlilor.

Localitățile din România aflate în „scenariu galben” și „scenariu roșu” după incidența cazurilor COVID


Potrivit datelor centralizate pentru data de 14 septembrie, ultima dată pentru care sunt disponibile date atât de granulare, nu mai puțin de 109 localități depășeau pragul de 3 infectări la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile, adică ar fi în „scenariul roșu”, cum se spune neoficial.

Mai departe de atât, 8 localități au o incidență de peste 7,5, iar 47 în total au o incidență de peste 4 la mia de locuitori - cele două praguri de la care se impun măsurile de carantină de noapte.

În „scenariul galben”, unde rata infectărilor la mia de locuitori la 14 zile este între 2 și 3, pe 14 septembrie regăseam nu mai puțin de 171 de localități.

„Scenariul galben” - Incidența între 2 și 3 la 1.000 de locuitori - Care sunt interdicțiile impuse:


- Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

- organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

- organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.

- se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

- se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

- se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.

- se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

- se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:

a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;

- activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.

- activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00

„Scenariul roșu”: Peste 3 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile - Care sunt interdicțiile impuse


- în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura până la capacitate maxima DOAR cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

- organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și spectacolele de tip drive-in sunt interzise.

- organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

- se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber

- se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.)

- este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase.

- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
- este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică de 4/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;

- este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

- este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.

Scenariul „roșu-închis”? Carantina de noapte în weekend - peste 4 cazuri la 1.000 de locuitori


- În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

- Magazine închise seara, în weekend - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

- Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori;

Scenariul „mov”? Carantina de noapte permanentă - peste 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori


- În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

- Magazine închise seara - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Topul localităților după incidența cazurilor COVID la mia de locuitori în ultimele 14 zile


UAT -- Județ-- Incidența pe 14 septembrie:

TÂRŞOLŢ -- SATU MARE -- 13,88
ŞEICA MICĂ -- SIBIU -- 12,27
GHERŢA MICĂ -- SATU MARE -- 10,89
TURŢ -- SATU MARE -- 8,23
BIXAD -- SATU MARE -- 8,14
ORAŞ BECHET -- DOLJ -- 7,72
ŞIMIŞNA -- SĂLAJ -- 7,67
POJEJENA -- CARAŞ-SEVERIN -- 7,62
CĂRAND -- ARAD -- 7,43
CĂTINA -- CLUJ -- 7,18
ORAŞ NEGREŞTI-OAŞ -- SATU MARE -- 6,09
BUCOVĂŢ -- TIMIŞ -- 5,99
CĂLINEŞTI-OAŞ -- SATU MARE -- 5,99
BĂTARCI -- SATU MARE -- 5,79
NUŞENI -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 5,70
POIENI-SOLCA -- SUCEAVA -- 5,68
CĂMĂRZANA -- SATU MARE -- 5,34
GEPIU -- BIHOR -- 5,32
TUPILAŢI -- NEAMŢ -- 5,18
SECAŞ -- TIMIŞ -- 5,13
CIUDANOVIŢA -- CARAŞ-SEVERIN -- 5,05
VIŞEU DE JOS -- MARAMUREŞ -- 4,99
DEVESELU -- OLT -- 4,98
DENTA -- TIMIŞ -- 4,97
IANCA -- OLT -- 4,93
ASUAJU DE SUS -- MARAMUREŞ -- 4,89
BOTOŞANA -- SUCEAVA -- 4,83
PLOSCOŞ -- CLUJ -- 4,82
GRĂDINA -- CONSTANŢA -- 4,70
ŞIEU-MĂGHERUŞ -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 4,63
GIULVĂZ -- TIMIŞ -- 4,59
FĂRCAŞELE -- OLT -- 4,47
PARAVA -- BACĂU -- 4,46
BUDACU DE JOS -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 4,44
VAMA -- SATU MARE -- 4,36
ROMA -- BOTOŞANI -- 4,33
CEATALCHIOI -- TULCEA -- 4,31
GHERCEŞTI -- DOLJ -- 4,31
FRUMUŞENI -- ARAD -- 4,30
CERTEZE -- SATU MARE -- 4,30
DOBA -- SATU MARE -- 4,27
CUZA VODĂ -- CONSTANŢA -- 4,26
BOLINTIN-DEAL -- GIURGIU -- 4,22
CATANE -- DOLJ -- 4,16
AFUMAŢI -- ILFOV -- 4,15
MESEŞENII DE JOS -- SĂLAJ -- 4,10
MAŞLOC -- TIMIŞ -- 4,08
CIOCÂRLIA -- IALOMIŢA -- 3,95
SOVEJA -- VRANCEA -- 3,92
GÂRNIC -- CARAŞ-SEVERIN -- 3,91
MICEŞTII DE CÂMPIE -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 3,88
TARNA MARE -- SATU MARE -- 3,80
OBÂRŞIA -- OLT -- 3,80
ŞAG -- TIMIŞ -- 3,80
ORAŞ VIŞEU DE SUS -- MARAMUREŞ -- 3,78
ORAŞ BĂILE GOVORA -- VÂLCEA -- 3,70
BÂRSEŞTI -- VRANCEA -- 3,68
MIRŞID -- SĂLAJ -- 3,66
LUNCA ILVEI -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 3,64
DUMBRAVA -- TIMIŞ -- 3,64
VĂLENI -- VASLUI -- 3,63
HORODNIC DE JOS -- SUCEAVA -- 3,63
SNAGOV -- ILFOV -- 3,56
SINGURENI -- GIURGIU -- 3,55
DEZNA -- ARAD -- 3,54
CORNI -- BOTOŞANI -- 3,50
POCHIDIA -- VASLUI -- 3,49
PĂULEŞTI -- SATU MARE -- 3,48
FRĂTĂUŢII VECHI -- SUCEAVA -- 3,47
IEUD -- MARAMUREŞ -- 3,45
JICHIŞU DE JOS -- CLUJ -- 3,45
HORODNIC DE SUS -- SUCEAVA -- 3,37
CIOROGÂRLA -- ILFOV -- 3,36
SUPUR -- SATU MARE -- 3,36
MĂLUŞTENI -- VASLUI -- 3,33
DRĂGOTEŞTI -- GORJ -- 3,33
STRUGARI -- BACĂU -- 3,31
MANASIA -- IALOMIŢA -- 3,31
VIILE SATU MARE -- SATU MARE -- 3,31
CENEI -- TIMIŞ -- 3,30
MUNTENII DE SUS -- VASLUI -- 3,29
MOVILENI -- GALAŢI -- 3,29
BEUCA -- TELEORMAN -- 3,28
NEGRILEŞTI -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 3,27
CORBEANCA -- ILFOV -- 3,24
CAVADINEŞTI -- GALAŢI -- 3,23
TUDORA -- BOTOŞANI -- 3,21
ISLAZ -- TELEORMAN -- 3,20
CÂRCEA -- DOLJ -- 3,20
SĂNDULEŞTI -- CLUJ -- 3,19
GÂRBĂU -- CLUJ -- 3,17
CONOP -- ARAD -- 3,16
GIULEŞTI -- MARAMUREŞ -- 3,16
FELEACU -- CLUJ -- 3,15
ORAŞ CĂZĂNEŞTI -- IALOMIŢA -- 3,15
DOLJEŞTI -- NEAMŢ -- 3,13
GIROC -- TIMIŞ -- 3,11
BRĂEŞTI -- IAŞI -- 3,10
MILCOV -- OLT -- 3,08
LUPAC -- CARAŞ-SEVERIN -- 3,06
BERZOVIA -- CARAŞ-SEVERIN -- 3,05
BÂRSANA -- MARAMUREŞ -- 3,03
MOGOŞOAIA -- ILFOV -- 3,03
ORAŞ SOLCA -- SUCEAVA -- 3,03
DUMBRĂVIŢA -- TIMIŞ -- 3,02
MONOR -- BISTRIŢA-NĂSĂUD -- 3,02
CREŢEŞTI -- VASLUI -- 3,01
UDA-CLOCOCIOV -- TELEORMAN -- 3,00
VEDEA -- TELEORMAN -- 3,00În HARTA INTERACTIVĂ de mai jos, realizată de Geo-Spatial.org, sunt transpuse toate incidențele din 14 septembrie pe fiecare localitate din România.

Localitățile sunt colorate simbolic în verde pentru o incidență sub 2 la mie, galben pentru o incidență între 2 și 3 la mie și roșu pentru o incidență de peste 3 la mie. Suplimentar, pe hartă apar colorate cu mov localitățile unde incidența trece de 6 la mie, pragul în care școala trece în online.

Notă: Pentru a ajunge la harta interactivă cu incidența pe localități, scroll în aplicația de mai jos prin ecranul inițial cu cazurile noi raportate pe județe.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

68262 vizualizari

 • -5 (27 voturi)    
  Pastile de ivermectina cand? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 15:57)

  Lok [utilizator]

  Ca cu vaccinu nu te poti lauda!
  • +2 (12 voturi)    
   paracetamol, maica, ala e traditional! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:53)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   face bine si la covid, dar si la ficat!
  • -4 (20 voturi)    
   US, UK, Romania, Spania: zero diferențe la morți! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:41)

   Rower [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Dupa cum vedeți în tabelul de mai jos, nu este mare diferența intre tarile listate. Nivelul de vaccinare nu are nici un efect vizibil.

   ================
   Poziție --- Tara --- morți/mil. locuitori de la începutul pandemiei:
   ================
   22---USA---2,047
   23---Tunisia---2,034
   24---Poland---1,996
   25---UK---1,968
   26---Chile---1,929
   27-*-Romania-*-1,845
   28---Spain---1,829
   29---Ecuador---1,809
   30---Lithuania---1,771
   31---France---1,768
   32---Portugal---1,760
   =================

   Vezi:

   https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

   (Ordonați tabelul după numărul de morți la milion de locuitori de la începutul pandemiei de Covid-19.)
   • +4 (8 voturi)    
    hai baga si israelul! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 20:35)

    Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui Rower

    sa vezi ca e!
  • +1 (5 voturi)    
   ivermectina (Joi, 16 septembrie 2021, 12:02)

   niciolae [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   @Lok
   Nu mai pune botu' la infprmații false și incomplete.
   Știi cine s-a "tratat" cu ivermectina ta?
   Gabi Lunga! Acum îi facem parastase.
 • +4 (30 voturi)    
  untoldistii.. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:00)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. le-au dus covizi acasa rudelor. dar din dar se face, morman de bani in buzunarul organizatorilor.
  • +6 (28 voturi)    
   ! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:22)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Bossulica, de la vaccinat la vaccinat sunt sanse mici sa se transmita, testat pe pielea mea! Vezi la aia de "Anglea" cu covid pe ei si certificate de vaccinare false cumparate cu 50 de lire!
   • -10 (30 voturi)    
    Boss, lasa vraja. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:42)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

    Faza aia cu vaccinu nu previne transmiterea nu mai e conspiratie, e o certitudine.
    • +9 (21 voturi)    
     nu previne dar incetineste (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:20)

     ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Trebuie un numar foarte mare de particule sa sparga bariera vaccinului. Si chiar dupa ce o sparg infectia e curatata rapid. De asta cei vaccinati sunt foarte putin probabili sa transmita boala si sa faca forme grave. Din toate datele de pana acum virusul e transmis in numar foarte mare de cei nevaccinati si de copii(la fel nevaccinati)

     vezi aici un studiu pe 100000 de oameni in uk https://spiral.imperial.ac.uk/handle/10044/1/90800
     • -2 (8 voturi)    
      Din nou vrajeala! (Joi, 16 septembrie 2021, 8:34)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

      Daca prevenea ceva nu arata valul 4 la fel ca valul 3 in tarile vaccinate.
      • -1 (1 vot)    
       vaccinul nu previne infectia ci ATI si cosciugu (Duminică, 19 septembrie 2021, 20:29)

       George1000 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Ba retardule nu a zis nimeni ca se previne infectia 100% Se previne ATI si cosgiugul
   • -3 (7 voturi)    
    esti pe langa (Miercuri, 15 septembrie 2021, 21:58)

    martel55 [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

    de la vaccinat la vaccinat, daca in scoli s-ar repsecta regulile asa cu minte toata ziua pe sticla Campeanu, stiu cel putin o clasa dintr-o scoala bucuresteana care ar trbeui trimisa in online, insa conducerea si profesorii fac totul sa musamalizeze situatia si sa ascunda cazurile de covid in familiile celor vaccinati
  • +7 (9 voturi)    
   ghertoii aia din sm si sv exact untold frecventau! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:55)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   .
  • +4 (14 voturi)    
   ai naiba untoldisti (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:22)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Is mai cu mot, ca sunt vaccinati si transmit mai usor cand e exact pe dos. Au ajuns ieri acasa si deja le-au dat virusul de alalteieri rudelor. La e e perioada de incubatie negativa, porneste de la -1 zi
 • -6 (36 voturi)    
  Carantina sau Tiranie? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:04)

  TrickyWicky [utilizator]

  Carantina inseamna sa izolezi persoanele bolnave .
  Cand izolezi persoanele sanatoase asta inseamna tiranie.
  Cine nu poate face diferenta sufera de prostie
  • -3 (27 voturi)    
   Aoleo, iar asta?! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:17)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Nu ca as da doi bani pe carantina sau vreo masura de felul, dar, cat e de ''obosita'' si de rasuflata afirmatia ta! Nu are nici o noima, nici o logica, in fine! E asa, o chestie aruncata de trumpisti prin sud, prin state, care bubuie de ''desteptaciune''!
 • +4 (26 voturi)    
  Eu nu inteleg o chestie! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:22)

  Ciprian1979c [utilizator]

  Mie si altor cateva milioane, de ce ni se aplica aceleasi legi ca nevaccinatilor, netrecuti prin boala? Eu am facut si COVID si vaccin (chiar Moderna, care conform ultimelor rapoarte ale CDC e net peste Pfizer si ca anticorpi care raman si impotriva variantei Delta), e constitutional sa mi aplici aceleasi interdictii ca unora care ma fac ''oaie'' ca m-am vaccinat? Mult ''succes'' atunci cu ei (vor vedea ca nu conteaza nici macar formal ca faci vaccin), nu m-as mai vaccina pt nimic in lume, mai ales ca am avut martie covid doar cu nas infundat vreo 2 zile!
  • -7 (23 voturi)    
   Constitutional? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:44)

   Ion Popescu NT [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   nu exista nici unde drepturi si libertati garantate de un vaccin.

   Daca nu e constitutional pentru cei vaccinati, cu atat mai mult nu e nici pentru nevaccinati.

   Stop apartheid-ului sanitar!
   • +4 (16 voturi)    
    Uite ca exista (Miercuri, 15 septembrie 2021, 17:13)

    Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Ion Popescu NT

    Uita te la Franta, unde nevaccinatii nu au voie in tren fara test, etc!
    • -2 (18 voturi)    
     Atunci (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:54)

     Sosocel_mic [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

     Da’i drumu’n franta, cipri…
     • +11 (17 voturi)    
      Eu am dat un exemplu.. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 19:41)

      Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Sosocel_mic

      Chiar crezi ca ma doare pe undeva ca nu te vaccinezi tu sau ca ajungi la terapie intensiva? Eu maine as lasa totul liber. Dar daca nu vor asta, atunci sa te-nchida pe tine, nu pe mine, ce parere ai? Faci si tu covid, daca vaccin nu vrei si iesi si tu - eu le am facut pe ambele, subiectul covid e incheiat pt mine. Am zis doar ca anumite restrictii i-ar face pe multi sa se vaccineze, ca i ar durea la buzunar, pt ca, cel putin la nivel declarativ, asta e principala grija a statului si nu actioneaza deloc in concordanta.
      • -7 (17 voturi)    
       Altul darnic... (Miercuri, 15 septembrie 2021, 20:30)

       ac [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

       ... cu libertatea altuia.
       • +7 (17 voturi)    
        Oh, da! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 20:59)

        Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui ac

        Cum am facut eu niste compromisuri (ce parte nu ai inteles ca am facut covid doar cu nasu' infundat doua zile?! - nici nu as fi stiut ca am ceva, daca cei din casa nu si pierdeau gust miros, nu m as fi gandit sa ma testez) adica, m-am vaccinat dupa boala la nici o luna (doar cu speranta ca le voi transmite alta data altora mai putin sau deloc si pt formalitati), le faci si tu, altfel stai, prietene, departe, manifesta-ti ''libertatea'' in padure undeva, nu in societate, fata de care ai si niste datorii, nu doar cerinte!
        • -3 (9 voturi)    
         Nu ma intereseaza ce faci tu (Miercuri, 15 septembrie 2021, 22:26)

         ac [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

         "atunci sa te-nchida pe tine, nu pe mine"
         Asta ai scris, nu? Sau nu mai inteleg eu limba romana?
         • -2 (4 voturi)    
          Exact! (Joi, 16 septembrie 2021, 10:57)

          Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui ac

          Daca ar fi dupa mine, dar nu e, te as lasa sa faci ce vrei, dar, fiind dupa stat, sa te-nchida pe tine si nu pe mine, pt ca eu am facut si covid si vaccin! Greu de priceput?
       • +8 (14 voturi)    
        o intrebare: (Miercuri, 15 septembrie 2021, 21:12)

        Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui ac

        ...mi a zis cineva care lucreaza la un spitalul judetean de urgenta dintru un oras maricel de la noi, ca din 60 internati la terapie intensiva ieri, 59 erau nevaccinati iar cel vaccinat, 86 de ani, nu avea un rinichi si facea dializa (explica-ti si tu de ce a juns acolo). Am auzit ca o zi la terapie intensiva e in jur de 10000 de lei! Ai banii astia? Eu nu vreau sa dau un ban pt ''libertatea'' ta, capisci?
  • -8 (16 voturi)    
   povestea ta e subreda (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:58)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   99,9 dintre decedatii de covid aveau cormobiditati grave.
   Presa s-a straduit sa arate lumii ca si cei tineri fac covid dar nu moare nimeni
   • +2 (8 voturi)    
    Si ce poveste am spus eu? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:21)

    Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

    Eu am spus ca eu am facut covid doar cu nas infundat si dupa aia m am si vaccinat, doar asa pt formalitati, ca s zgarcit sa dau banii pe teste! Si nu e adevarat ce spui, poate ai vazut pe A 3 sau pe Fox News si aia se cheama fake news!
 • +11 (13 voturi)    
  Certificat verde (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:27)

  NeaCostica [utilizator]

  Am venit acum 2 zile in tara. Pe aeroport nu a verificat numeni autenticitatea certificatului de vaccinare pentru ca nu aveau cu ce sa citeasca codul QR. S-au uitat la el si am intrat. Erau niste straini in avion care s-au interesat cum merge traba si care s-au descurcat si au facut rost de un cerificat PDF prin WAP pe care si l-au trimis de la unul la altul si pe carel-au aratat pe telefon unei persoane care banuiesc ca era de la DSP. Nu au deschis gura ca sa nu se prinda nimeni ca nu sunt romani si au intrat fara probleme pe la ceea ce scrie acolo ca e verde.
  • -3 (19 voturi)    
   pandemia (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:24)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui NeaCostica

   ''Dintre cele 81 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 la categoria de vârstă 60-69 ani, 27 la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 la categoria de vârstă peste 80 ani.

   78 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.''

   Tu imi impui pt asta carantina si distrugi o tara intreaga?

   Ei acum pot impune n spe masuri . dar nu voi repecta nici una
 • +5 (7 voturi)    
  DEX (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:30)

  NeaCostica [utilizator]

  CARANTÍNĂ s. f. 1. Punct sanitar pentru cercetarea și izolarea persoanelor, vaselor sau mărfurilor venite dintr-o regiune bântuită de o epidemie
 • -12 (20 voturi)    
  Bun (Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:20)

  sysrq [utilizator]

  Imprimanta merge, hârtie am de la firmă, cerneală de asemenea, să vină cu modelul de declarație că doar n-o să stau acasă, eu am treburi nenumarate după ora 20, nu sunt oaie să stau în casă. Mască n-am purtat niciodată, zeama aia n-o să-mi fie inoculată niciodată, să mă auto-carantinez n-o s-o fac decât dacă febra n-o să-mi permită să mă ridic din pat (aici pot face doar compromisul de a purta mască pe unde mă duc). Să vină restricțiile, abia aștept ca oamenii responsabili și instruiți să rămână acasă forever... și inoculați si sub pat!
  • 0 (16 voturi)    
   te vad bine in viitor! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 20:39)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   cu varsta vei face afectiuni cronice si le vei trata cu cuisoare ! succesuri ! ( in felul meu am sa profit de astia ca voi care vor elibera mai repede sistemul decat mine , nu ma supar , sunt ca ala 1 din 10 dentisti care-ti recomanda zahar !)
 • -6 (12 voturi)    
  pacat, (Miercuri, 15 septembrie 2021, 22:44)

  nick1587873340950 [utilizator]

  ca unii de la butoane NU GINDESC, si ii ocolest pe cei care cunosc adevarul. Va fi vai de voi cind va iesii la suprafata minciuna propagata.Nu zic ca e simplu nici sa stii nici sa induci in erroare DAR E ADEVARUL, iar acuma intreaga planeta este mintita
 • +1 (5 voturi)    
  nu inteleg, si pace... (Joi, 16 septembrie 2021, 16:42)

  MaXaM [utilizator]

  Eu pot sa spun ce vad zilnic aici in Canada – dupa ce rata de vaccinare cu set dublu a trecut de 70% a scazut puternic si rata de infectare, iar marea majoritate a cazurilor care ajung in spital sunt dintre cei nevaccinati sau vaccinati partial.
  Comparand tarile ca populatie, se vede diferenta clara, atat de la inceputul pandemiei, dar mai evident in ultima perioada. Este o crima sa continui sa imprastii indiotenii anti vaccin, nu inteleg de ce cineva se considera mai intelligent ca altii doar din spirit de contra. Am pierdut 3 oameni dragi mie pentru ca vaccinarea in Romania a fost facuta de mantuiala si prost organizata, iar idioti care au refuzat sa creada ca o masca purtata pe fata, sau distantarea sociala e o conspiratie a nu stiu cui.
  Interesant sa vad ca la locul meu de munca, unde am printre colegi 3 rusi, 2 polonezi, inca un roman, est europeenii au fost printre ultimii care au facut vaccinul – doi din ei inca si acum contesta ca are vreo importanta. S-a rezolvat simplu, li s-a spus sa lucreze de acasa. Daca ati lucrat intr-o companie privata, stiti toti ce inseamna asta in viitorul mai mult sau mai putin indepartat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by