Hai Shaulian, unul dintre cei mai cunoscuți activiști antivaccinare din Israel, a murit luni din cauza COVID-19, relatează Jerusalem Post.

Hai ShaulianFoto: Facebook

Bărbatul a fost internat în urmă cu aproximativ o săptămână la Centrul Medical Wolfson din Holon după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, potrivit publicației Arutz Sheva.

Starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid și acesta a publicat în urmă cu două zile un ultim videoclip pe Facebook, fără a părea însă să renunțe la convingerile sale vizavi de vaccinare.

„Dragi prieteni, starea mea este extrem de critică. Sunt într-o stare foarte gravă, nu pot vorbi sau să le răspund oamenilor. Nu am oxigen și nu reușesc să mă stabilizez”, a spus acesta într-o înregistrare video publicată pe platforma social media.

„M-am trezit dimineața aceasta ud leoarcă de parcă cineva ar fi aruncat mai multe găleți de apă pe mine și nu aveam oxigen. Mi-a luat în jur de o oră să înțeleg cine sunt, unde sunt și ce caut aici. Lipsa oxigenului este un lucru oribil și îngrozitor”, a relatat Shaulian.

„Le mulțumesc tuturor celor care își fac griji cu privire la mine și care mă susțin. Vă puteți ruga, ajută. Cred că voi trece prin asta cu ajutorul lui Dumnezeu. Estimarea mea este că va dura încă două, poate trei săptămâni”, a continuat bărbatul.

„Statul acționează cu coerciție criminală față de noi. Nu renunțați! Certificatul Verde nu va fi introdus în Israel, n-are nicio legătură cu coronavirusul. N-are nicio legătură cu vaccinurile. Are legătură cu coerciția”, a mai spus acesta.

Înainte de a contracta coronavirusul Shaulian a organizat numeroase proteste împotriva măsurilor sanitare, inclusiv manifestații împotriva certificatului sanitar și a obligativității purtării măștii de protecție în public.