​Dezvoltatorul american de vaccinuri Novavax anticipează că în 2022 va livra cel puţin 2 miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid-19, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania, care a anunţat în iunie că vaccinul său a arătat o eficacitate de peste 90% într-un studiu clinic în fază târzie efectuat în SUA, a declarat că este pe cale să depună o cerere de utilizare de urgenţă a vaccinului său la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA, în trimestrul patru.

Novavax a reiterat la o conferinţă privind asistenţa medicală organizată de Morgan Stanley că va fabrica aproximativ 100 de milioane de doze pe lună până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an, urmând ca producţia să crească la 150 de milioane de doze în trimestrul patru.

"Suntem deja angajaţi în conversaţii despre achiziţii incrementale pentru a doua jumătate a anului 2022, precum şi pentru începutul anului 2023, în special având în vedere ratele actuale de vaccinare din întreaga lume", a declarat John Trizzino, director comercial la Novavax, adăugând că strategia de rapel ar crea o cerere suplimentară pentru vaccinurile sale.

În ultimele luni, Novavax a încheiat mai multe acorduri de livrare la nivel global pentru vaccinul său pe bază de proteine, inclusiv un acord cu Comisia Europeană pentru 200 de milioane de doze. (Sursa: News.ro)