Un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a unui spital american a făcut apel la oameni să se vaccineze anti-Covid în timpul unui live pe Facebook, afirmând că „nu mai facem față oamenilor care mor din cauza acestei boli”, relatează Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dr. Lance VanGundy, un medic al spitalului UnityPoint Health din Marshalltown, Iowa, a relatat că recent spitalul s-a confruntat cu cazuri de pacienți cu meningită, embolii pulmonare, infarcte sau care au suferit atacuri cerebrale și care nu au putut fi transferați la secția de terapie intensivă deoarece toate paturile erau ocupate de pacienți cu COVID-19.

Acesta a avertizat că pacienții sunt nevoiți să aștepte cu zilele pentru a se elibera un pat. „Este grav”, a relatat acesta, spunând că uneori „parcă am fi într-o țară din lumea a treia”.

VanGundy a deplâns dezinformările cu privire la vaccinuri și coronavirus, subliniind că „nu mai facem față oamenilor care mor din cauza acestei boli” dar că nu a întâlnit niciun pacient care să fi avut probleme din cauza administrării vaccinului anti-Covid.

„În peste 20 de ani de când fac acest lucru nu am fost niciodată atât de ocupat sau atât de stresat sau să fi văzut atât de mulți oameni bolnavi”, a mai relatat acesta.

Peste 90% din pacienții cu COVID-19 internați în prezent în secțiile de terapie intensivă din Iowa nu au fost vaccinați în regim complet împotriva COVID-19, potrivit Departamentului de sănătate al acestui stat.

Iowa și-a imunizat 61% din rezidenții eligibili pentru a primi un vaccin anti-Covid, conform datelor de la Centrul pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor.

Citește și: