Un grup de activişti împotriva vaccinurilor şi de persoane care neagă existenţa coronavirusului a pătruns vineri seară cu forţa în clădirea care adăposteşte postul de televiziune publică din Slovenia, RTVS, şi au cerut ca opiniile lor să fie difuzate la televiziune, transmite dpa, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliţia a pus capăt rapid incidentului şi a arestat 20 de intruşi care reuşiseră să pătrundă în studioul de ştiri al postului de televiziune, a relatat sâmbătă agenţia de presă slovenă STA.

"Acesta este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului şi democraţiei", a declarat editorul programelor de ştiri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozic.

Asociaţia jurnaliştilor din Slovenia, DNS, a atras atenţia că incidentul este doar "vârful aisbergului" într-o "campanie de ură" la adresa presei alimentată de guvernul premierului conservator Janez Jansa.

Directorul televiziunii publice Andrej Grah Whatmough a anunţat sporirea măsurilor de securitate.

Persoane care neagă existenţa coronavirusului protestează de luni de zile cu intermitenţe în faţa televiziunii publice din Slovenia şi hărţuiesc angajaţii postului, notează dpa. Potrivit lui Whatmough, o problemă o reprezintă faptul că zona din faţa clădirii televiziunii slovene este un spaţiu public, prin urmare protestatarii au dreptul să se strângă acolo.

În spatele incidentului de vineri seară este o mişcare condusă de fostul ofiţer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independenţă al Sloveniei, în 1991, a relatat STA.