Guvernul italian se pregăteşte să înceapă administrarea unui al treilea vaccin împotriva Covid-19, în cursul acestei luni, pentru persoanele vulnerabile, cu sistem imunitar fragil, conform declaraţiilor făcute joi de ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza.

Vaccinare anti-Covid in biserica italianaFoto: Francesco Militello Mirto-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor fragile, în septembrie”, a declarat Roberto Speranza presei, alături de premierul Mario Draghi, relatează Agerpres.

În acest context, premierul Draghi a declarat că Italia pregăteşte extinderea utilizării aşa-numitului paşaport sanitar, necesar în prezent pentru călătorii pe distanţe lungi, pentru acces la numeroase activităţi recreative sau de divertisment şi, în acelaşi timp, obligatoriu şi pentru personalul din şcoli.

El a mai precizat că Italia ar putea instaura obligativitatea vaccinării pentru toate categoriile de persoane, odată ce vaccinurile împotriva Covid-19 vor primi autorizaţia deplină din partea autorităţilor de reglementare ale UE şi a celor italiene.