Spania a anunţat miercuri că a atins obiectivul de a vaccina 70% din populaţie împotriva Covid-19. Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii, 33,3 milioane de locuitori sunt vaccinaţi complet, adică 70,3% din totalul populaţiei.

Doctor din Spania salută oamenii care au ieșit la balcoane să-i aplaude pe mediciFoto: Profimedia Images

„Aşa cum am promis la începutul anului, 70% din populaţia spaniolă este integral vaccinată”, a declarat premierul Pedro Sanchez în cursul dimineţii, cu câteva ore înainte de publicarea celor mai recente cifre despre stadiul vaccinării, scrie Agerpres.

„Peste 90% din populaţia spaniolă de peste 40 de ani este vaccinată integrală”, a adăugat el, precizând că „peste 70% dintre cei între 20-29 ani şi între 12-19 ani au primit deja cel puţin o doză”.

La lansarea campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, guvernul afirmase că, dacă totul se va derula conform celor prevăzute, „în jur de 70%” din cei 47 milioane de spanioli vor fi deja vaccinaţi în vara lui 2021.

În aprilie, Sanchez precizase că obiectivul era ca acest obiectiv să fie atins înainte de sfârşitul lui august.

După un nou val de infectări cauzat de varianta Delta a coronavirusului, numărul de contaminări a început să scadă în ultimele săptămâni.

Potrivit cifrelor publicate miercuri, Spania a înregistrat 6.818 de cazuri noi de infectare şi 132 de decese în ultimele 24 de ore.

Marţi, Uniunea Europeană a anunţat că a atins ţinta de 70% dintre adulţi complet vaccinaţi.